Vigyázat! Ezeknél az európai látnivalóknál nyüzsögnek a zsebtolvajok

Forrás: turizmus.com

 2024. május 03. 11:41

Európa legnépszerűbb turisztikai célpontjai körül nyüzsögnek a zsebtolvajok, így nem véletlen, hogy egy új kutatás szerint ezek a helyek rendelkeznek a legrosszabb lopási statisztikákkal.

A brit székhelyű QuoteZone utasbiztosítási társaság új tanulmányában azt vizsgálta, hogy az egyes európai országok legnépszerűbb turisztikai látványosságairól szóló látogatói véleményekben milyen arányban említik a zsebtolvajokat.

A tanulmányból kiderül, hogy az egész évben látogatók tömegeit vonzó Olaszország a zsebtolvajok szempontjából a legrosszabbnak bizonyult a kontinensen: egymillió brit látogatóra összesen 478, zsebtolvajokkal kapcsolatos említés jut. A legveszélyesebb helyszín a főváros ikonikus Trevi-kútja: az óriási tömegben a szökőkútba pénzt dobáló turisták a legkönnyebb célpontok a tolvajok számára. Különösen sok lopás történik még a Colosseum és a Pantheon környékén, Rómán kívül pedig Milánóban és Firenzében érdemes a leginkább vigyázni.

A legtöbbször a római Trevi-kútnál lopják meg a turistákat Európában

Fotó: 123rf.com

 

A második legrosszabb aránnyal Franciaország rendelkezik, ahol 251 lopás jut egymillió látogatóra az értékelések szerint. Az öt legjelentősebb látnivaló mindegyike Párizsban található, így talán nem meglepő, hogy a világhírű Eiffel-tornyot találták a legveszélyesebbnek a zsebtolvajok szempontjából. A francia fővárosban a Diadalív, a Notre-Dame, valamint a Musée d'Orsay és a Louvre múzeumok is olyan helyek, ahol különösen ébernek kell lenni értékeinkkel kapcsolatban.

Annak ellenére, hogy meglehetősen különböző típusú turistákat vonzanak, Spanyolországban és Németországban egyaránt 111 lopás fordult elő egymillió látogatóra vetítve, ezzel mindkét ország a harmadik helyre került a listán.

Barcelonában a Las Ramblas, Európa egyik legforgalmasabb sétálóutcája a legveszélyesebb a tolvajok szempontjából, ahol általában akkor történnek az incidensek, amikor a látogatók éppen az utcai előadókat nézik. Mindemellett érdemes még figyelni a Sagrada Familia környékén is, illetve a madridi Plaza Mayor, a Prado Nemzeti Múzeum és a granadai Alhambra-palota is népszerű a zsebesek körében.

Németországban a berlini Brandenburgi kapunál veszik el a leggyakrabban a látogatók értékeit, de a Reichstag épülete, az East Side Gallery és a Holokauszt-emlékmű is veszélyes, különösen a forgalmas időszakokban.

A listán a következő helyen Hollandia végzett, itt egymillió látogatóra 100 lopásról szóló említés jut, amelyek főleg Amszterdam híres vöröslámpás negyedéből érkeztek – írja a Euronews.