Szállodai eszközök kölcsönzése - Vendégek bérágyban

 2013. november 11. 17:03

Egymástól függetlenül két hazai beszállító is úgy határozott nemrég, hogy szállodai eszközök kölcsönzésébe kezd. A Billerbecktől párnát és paplant, az Alda Hungarytől pótágyat, bőröndszállító kocsit és hasonló felszereléseket bérelhetnek a hotelek.

A hazai piacon egyelőre elvétve találkozunk szállodai eszközök bérlési lehetőségével. A járműflottán kívül ágyneműhuzatot és kisebb textíliákat kölcsönözhetnek a szállodák, az alacsony mosatási árak miatt azonban nálunk messze nem olyan elterjedt ez a konstrukció, mint tőlünk nyugatabbra.
Az ágyneműt azonban minden esetben meg kell vásárolniuk a szállodáknak.

 


 

Szobaasszonybarát ágy
A Billerbeck újdonsága a Box Spring ágy, amely négy fix lába mellé két, valamivel rövidebb görgős lábat is kapott. Ezek azt a célt szolgálják, hogy a szobaasszonyoknak könnyebb legyen mozgatniuk a bútorokat takarítás közben, de a bútor ne veszítsen stabilitásából. Az ágyat egyik végén kissé megemelve a két görgős láb a padlóra kerül, így a bútor könnyedén eltolható akár nagyobb távolságra is.


 

 

Költségként leírható paplanok

– Gyakran tapasztaljuk, hogy mire egy szállodai beruházás eljut a szobáig, azon belül is az ágyig, elfogy a pénz, ezért a szálloda színvonalához méltó, igazán igényes ágyneműre már nem futja, ami sokat ronthat az összképen. Innen jött egy újszerű szolgáltatás ötlete: megfelelő érdeklődés esetén egy mindkét fél számára előnyös, fix havi díj ellenében vállalnánk, hogy adott számú, kiváló minőségű paplant és párnát kölcsönzünk a partnernek, vállalva a díjmentes cserét, valamint szükség esetén a tisztítást – mondta el lapunknak Szendrei István, a Billerbeck Budapest Kft. kereskedelmi igazgatója. A fejlesztőnek így a beruházási keretéből nem kell ágyneműre költenie (a vásárlás 4-5 csillagos szállodáknál, pelyhes ágynemű esetében szobánként akár százezres tétel is lehet), a bérlési díjat pedig költségként leírhatja.

– Az ötlet még embrionális állapotban van, az érdeklődő partnerekkel együtt szeretnénk kidolgozni – teszi hozzá Szendrei István.

 

Eszközök akár egy napra is

Ha egy szállodának hirtelen szüksége van plusz gyerekágyra vagy kerekesszékre, jellemzően egy másik szállodától kér kölcsön. Az Alda Hungary most indított szolgáltatása keretében a náluk megvásárolható eszközöket ki is kölcsönzi – akár egy darabot és akár egy napra is.

– Többek között pótágyat, kordonokat króm és aranyozott kivitelben, bőröndszállító kocsit, utazó babaágyat, babymonitort tudunk kölcsönadni – mondta el lapunknak Fodor Tünde, az Alda Hungary ügyvezető igazgatója. Az árak ésszerűek, egy listaáron 63 400 forintért megvásárolható pótágyat azonnalra napi 2800 + áfa ellenében szállítanak ki. Egyszerre több eszközre, hosszabb időre arányosan csökken a bérleti díj. Budapestre a szállítás ingyenes, vidékre meghatározott díjat számolnak fel.


Párnák ízlés szerint

A párnájára általában minden ember kényes, és érdekes megfigyelni, hányféle ízlés létezik: ki a laposat, ki a tömöttet kedveli, vannak kisebb és nagyobb párnák, pelyhes és gyapjú töltetűek, illetve szilikonizált alvószállal töltöttek. A megfelelő párna tehát nemcsak az egészségügyi problémáktól szenvedő emberek számára a pihentető alvás kulcsa.

 

A Billerbeck kifejezetten szállodák számára kínált termékei között újdonság a vendégek egyedi igényeit kielégítő anatómiai párnakollekció, amelyet a hévízi NaturMed Hotel Carbona kérésére fejlesztett ki a cég.

A NASA-technológiával készült memory-habos párnából kettő is van a kollekcióban. Az egyik, a közepes keménységű, kombinált habrétegű párna ideális alátámasztást nyújt, a másik, puhább egyszerűen csak levezeti a feszültséget, elősegítve a stresszmentes, nyugodt alvást. A keményebb kontúrpárna a nyak- és hátfájással küszködők számára készült, a tarkótámasztó párna pedig különleges kialakításával tökéletesen alátámasztja a tarkót és a nyakszirtet, így a nyak és a hát izmai alvás közben nyugalmi állapotba kerülhetnek.


 

Bértextília csak kiegészítésként

A Danubius Hotels Groupnál szállodai textíliák körében, kiegészítő jelleggel létezik a bérleti konstrukció – mondta el lapunknak Sebők Zoltán, a szállodavállalat beszerzési előadója. A textíliabérlés nagyobb arányú elterjedését annak költségei gátolják, különösen, ha azokat a saját textíliakészlet bérmosási kondícióival hasonlítjuk össze.

A bértextília-rendszer előnye Sebők Zoltán szerint, hogy nem kell saját készletet fenntartani, a költés a kihasználtsághoz igazodik, és a textília a hároméves amortizáció révén folyamatosan újszerű állapotban marad. A bérmosási konstrukció előnye ezzel szemben, hogy a jelenlegi hazai túlkínálat miatt az árak alacsony szinten tarthatók.

Wagner Zsuzsa