Az Aria Hotel Budapest a világ legjobb luxusszállodái között a ReviewPro szerint

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 09. 12:43

A ReviewPro, az utazási szektor egyik világvezető elemzője, Top Luxus Hotel és Márka Riportjában évről évre megvizsgálja a több millió online értékelést, melyek alapján listát állít össze. 2,7 millió vendégértékelés alapján az Aria Hotelt is a világ legjobbjai közé választotta.

A hoteleket több kategóriában értékelik: a nagy szállodamárkák mellett a kisebb luxusbrandek, valamint az egyes szállodák is külön értékelést kapnak.

 

Az Aria Hotel Budapest előkelő helyezése egyben az Ariat is üzemeltető csoport, a Library Hotel Collection sikere, amely a vendégek visszajelzései alapján a világ elsőszámú luxusmárkája a húsznál kevesebb hotelt tömörítő láncok között.

 

A ReviewPro 2,7 millió online vendégértékelést gyűjtött össze a 2015-ös évből; 175 utazási iroda és utazásértékelő oldal 159 luxusmárkára vonatkozó adatait kiértékelve született meg a Global Review Index (Globális Vélemény Index, GRI). A vendégértékelések több mint felét a TripAdvisor (26%) és a booking.com (25%) adja, míg a harmadik helyen már nem a Facebook, hanem a Ctrip áll. A felmérésből kiderült, hogy világszerte egyre népszerűbbek az egyéni hangulatú és tervezésű luxusszállodák: a top 25 kis luxushotel márka esetében az átlagos vendégelégedettség jelentős mértékben, több mint egy százalékkal nőtt az előző évihez képest, 92,2%-ról 93,7%-ra.

Egyéni luxushotel kategóriában ért el hatodik helyezést az Aria Hotel Budapest, amelynek GRI száma egészen magas: 97,5%. A lista eleje rendkívül sűrű, hiszen az élen végző Belmond Palacio Nazarenas (Cuzco, Peru)  és a Spicers Peak Lodge (Maryvale, Egyesült Államok) mindössze 0,6 százalékkal előzte meg Magyarország első zenei tematikájú luxus boutique hoteljét. (X)