Egyiptom még mindig tud népszerű lenni

Forrás: turizmus.com

 2016. július 06. 16:11

Az osztrák utazásszervező, az Express Travel International (ETI) egyedül is képes megtölteni magyar utasokkal a chartereit.

Az osztrák utazásszervező 2014 óta van Magyarországon, és két év alatt jelentősen erősítette piaci pozícióit az Egyiptomba irányuló kiutaztatásban. A jelenleg Budapestről közlekedő két Egyiptom-charterjárat egyike az övék: egyedül töltik, társbérlők nélkül. Közvetlen charterrel elérhető a két másik ismert egyiptomi üdülő is az ETI-vel: Sharm el Sheikh pozsonyi, míg Marsa Alam bécsi indulással. Ezen kívül a paletta egy sor új desztinációval bővült.

 

HURGHADA

Az Egyiptomot mint fő uticélt sújtó sorozatos nehézségek és negatív hírek dacára az ETI forgalma a nyári szezonra gyakorlatilag nem esett vissza, a budapesti járatra csaknem annyian foglaltak eddig, mint tavaly. A cég piacra lépésének évéhez képest sokszoros a növekedés, hisz idén nyáron egy teljes charternyi magyar utas megy a tervek szerint hetente Budapestről, és még néhány tíz a régió többi városából (Bécs, Pozsony, Graz stb.) – mondta el Kerekes Gábor, az ETI budapesti irodavezetője.

 

SHARM EL SHEIKH, MARSA ALAM

Közép-Európában egyedüliként az ETI kínál charteres programokat Sharm el Sheikh-re, pozsonyi indulással. Az első járat július 3-án szállt fel, csaknem tele, a következőre már csak pár hely van, a foglalási adatok pedig derűlátásra adnak okot.

A másik egyiptomi üdülő, Marsa Alam is elérhető ETI charterjárattal, bécsi indulással. Az októberig közlekedő járat közvetlenül Marsa Alam-ban száll le, ahol a cégcsoporthoz tartozó Red Sea szállodalánc nemrég három új szállodát vásárolt meg. Ezek budapesti indulással is foglalhatóak, Hurghada repülőteréről busztranszferrel.

ETI-EXTRA

Bécsi (némely esetben grazi vagy linzi) indulással egy sor más charteres desztinációt is kínál a cég (közülük néhány Budapestről nem érhető el charterrel): Kréta, Ciprus, Bulgária (Várna és Burgasz), Törökország, Tunézia, Marokkó, Szicília, Szardínia stb. (x)