Hat éve növekszik itthon is a vezető bankfüggetlen kártyaelfogadó

Forrás: turizmus.com

 2015. október 07. 17:56

A tavaly nemzetközi szinten 3,15 milliárd kártyás tranzakciót és közel 63 milliárd eurós összforgalmat bonyolító svájci SIX Payment Services Magyarországra erre az évre 20 százalékos forgalomnövekedést prognosztizál.

A készpénzmentes fizetési megoldások specialistája, a SIX Payment Services az elmúlt hat évben a hazai kártyapiac vezető bankfüggetlen kártyaelfogadó szolgáltatójává nőtte ki magát, és idén tovább erősítette pozícióját. Jelenleg többek között a Raiffeisen, a Sberbank és az MKB bank ügyfelei számára szolgáltat kártyaelfogadást. A cég partneri együttműködéseit folyamatosan bővíti, ezt bizonyítja a 2015 harmadik negyedévében a Patika-csoporttal elindított közös stratégiai kooperáció.

A SIX Payment Services a hazai piacon a dinamikus devizakonverziót (DCC), azaz annak a lehetőségét, hogy a külföldi vásárló saját pénznemében fizessen, amellyel mind a  kereskedő, mind a vásárló költséget takaríthat meg, szintén elsőként vezette be itthon a tavalyi évben. A dinamikus devizakonverziós tranzakciókból származó összforgalom volumene 60 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest.

A kártyás fizetések népszerűsége évek óta kitartóan nő Magyarországon. Az MNB legfrissebb statisztikája szerint 2014 első félévéhez képest 2015 első félévében mintegy 19,5 százalékkal növekedett a  lebonyolított kártyás tranzakciók értéke POS-terminálon keresztül. A pénztárgépek NAV-hoz történő kötelező bekötésével láthatóvá vált forgalom készpénzes költségeinél jóval olcsóbb az elektronikus kártyával történő fizetés. A SIX Payment Services teljes körű bankkártya, egészségpénztári, cafeteria- és SZÉP-kártya elfogadást kínál országszerte már több mint 8000 terminálon. (x)