Találkozóra hívta partnereit a Chrome-Soft Kft.

Forrás: turizmus.com

 2015. november 30. 15:45

Nagy érdeklődés övezte a Chrome-Soft Kft. november 25-én megrendezett partnertalálkozóját, melyen az hazai TDM-szervezetek kaphattak betekintést a cég folyamatban lévő fejlesztéseibe, valamint megismerhették a cég egyéb tevékenységeit is.

A találkozó középpontjában azonban az itthon piacvezető DESTOUR TDM IT rendszer megújítása állt.

A DESTOUR TDM IT rendszer fejlesztése egészen a 90-es évekig nyúlik vissza, amikor is Dél-Tirolban megindult a fejlesztés. A fejlesztésekbe a Chrome-Soft Kft. a 2000-es évek elején kapcsolódott be, majd 2010-ben Magyarországra került át a rendszer fejlesztési központja. Így a rendszer teljes mértékben a hazai viszonyokra szabottan került bevezetésre itthon, így ma közel 40 szervezet használja a rendszert Magyarországon, valamint több térség Romániában, Németországban és Dél-Tirolban.

A most bemutatott fejlesztések célja, hogy a rendszer alapvető üzleti logikájának megtartásával, a modern kor igényeiből fakadó folyamatok integrálásával és előremutató technológiák alkalmazásával egy olyan rendszer jöjjön létre, mely jelentősen javítja a hazai desztináció menedzsment szervezetek versenyképességét és segíti őket a hatékonyabb működésben és kommunikációban. A fejlesztés három fázisban folyik, melyből az első fázis már lezárult: a teljesen megújult tartalomkezelő rendszer, az új programkezelő rendszer, az aktív turistákat kiszolgáló outdoor rendszer, a webshop modul, valamit a továbbfejlesztett intelligens kártyarendszer készen állnak a használatra.

A fejlesztések második szakasza 2016 elején zárul. Ennek fókuszában az értékesítés áll - teljesen megújul a foglalási rendszer, várhatóan addigra elérhető lesz a rendszerbe integrált PMS-modul, melynek révén egyszerűsödik és megbízhatóbbá válik a kapacitások nyilvántartása és kezelése, illetve a Channel Manager-modul, mely egyszeri adatfeltöltéssel számtalan értékesítési csatornára képes kijuttatni a TDM-szervezetekhez csatlakozott szolgáltatók kapacitásait. Semsei Sándor, a cég vezetője elmondta, ennek a fejlesztésnek – a nemrégiben született versenyhatósági döntés fényében, mely tényleges versenyt indíthat el az online utazási piacon, a TDM-szervezetek számára igen komoly jelentősége lehet.

A DESTOUR jelenleg folyó fejlesztésének lezárása 2016 nyarán várható, amikor is további elemekkel bővül a rendszer, így viszonteladói rendszerrel és elszámolóházzal, komplex ügyfélkapcsolati rendszerrel (CRM), teljesen megújuló, a CRM-be integrált, de önállóan is alkalmazható hírlevélküldővel, valamint statisztikai modullal, mely egyaránt segíti a TDM-szervezeteket a rendszer használatával kapcsolatos részletes statisztikák elemzésében, valamint a TDM pályázatokban kötelezően előírt monitoring rendszer kezelésében.

A fejlesztések bemutatását követően a partnerek néhány élő példán keresztül betekintést nyerhettek a teljesen megújult felhasználói élményt nyújtó és folyamatban lévő vagy már megvalósult fejlesztésekbe, így a rövidesen induló Északi Part Magazin új portáljába, illetve az azt támogató tartalomkezelő rendszerbe (CMS), valamint a Saale-Unstrut-térség turisztikai portáljába, mely a németországi Sachsen-Anhalt tartomány világörökség-várományos térsége. Az ide fejlesztett rendszer már megújult CMS-sel és teljesen reszponzív kialakítással készült, illeszkedve a térség nemrég kialakított arculatához. A németországi térség rövidesen bővíti online megjelenését a térségi túrákat bemutató DESTOUR Outdoor modullal, valamint mobil alkalmazással.

Az intelligens DESTOUR CityPay kártyarendszer kapcsán a partnerek megismerhették a rendszer széleskörű alkalmazhatóságát nem csak turisztikai, de városkártyák vagy akár törzsvásárlói kártyák területén.

A délelőtti bemutatót követő, kellemes hangulatú ebéd lehetőséget adott a partnereknek, hogy ne csak a szervezőkkel, de egymással is beszélgethessenek, hiszen nem titkolt célja volt a találkozónak, hogy lehetőséget teremtsen a közvetlenebb kommunikációra a térségek között is.

Az ebéd utáni beszélgetés során a TDM szervezetek mondhatták el a rendszerrel kapcsolatos tapasztalatikat, és tanácsolhattak további módosításokat és fejlesztéseket, valamint kérdéseikkel tovább körvonalazódhatott, hogyan is illeszkedhet az új rendszer a TDM-szervezetek jövőképébe és mindennapi munkájába.

A Chrome-Soft Kft. köszöni minden partnerének az eddigi bizalmat és továbbra is arra fog törekedni, hogy a fejlesztéseink segítsenek partnereink versenyképes működésében.

(X)