Vecsésen landolt az ExperiDance táncszínház

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 08. 21:24

A vecsési önkormányzat és a Budapest Airport közös akciójának eredményeként az ExperiDance Production táncszínház Esszencia c. produkcióját hatszáz vecsési élvezhette a helyi iskola sportcsarnokában.

Nem ez volt az első vagy az egyetlen lépés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport és Vecsés önkormányzata között. A repülőtér közvetlen szomszédságában fekvő város számos iskolája profitált már a repülőtér számítógép-adományaiból, tavaly egy óvoda komplett fűtésfelújítását állta a repülőtér és Vecsés egyik közparkjának rendbetételéhez is több millió forint támogatást nyújtott a Budapest Airport.

A Budapest Airport értékelése szerint a szoros együttműködésből mindenki profitál, hiszen a városban nagyon sok repülőtéri, légitársasági dolgozó él a családjával, a repülőtér pedig - a lehetőségeihez képest – igyekszik maximálisan támogatni a szomszédos települést, egyfajta stratégiai partnerséget alakítottak ki. A Budapest Airport által létrehozott Konzultációs Bizottságban, - amely a környező települések önkormányzatait tömöríti -, Vecsés konstruktív javaslataival sokat tett azért, hogy a környéken lakók ne csak a repülőtéri munkahelyek előnyeit élvezzék, hanem minden tekintetben élhetőbb környezetben éljenek.