Hét nyáresti koncert az állatkertben

Forrás: MTI

 2017. május 05. 10:09

A Budapest Klezmer Band, a Budapest Bár, Kern András és Geszti Péter is fellép a Fővárosi Állat- és Növénykert Zenés Állatkerti Esték elnevezésű programsorozatában július 5. és augusztus 16. között.

A Zenés Állatkerti Esték 2002-es indítása óta eddig 111 koncertet rendeztek, amelyeken mintegy 60 ezer zenekedvelő látogatót fogadtak. Az elmúlt másfél évtizedben a sorozat körül törzsközönség is kialakult – hangsúlyozta Sárfalvi Judit főszervező a rendezvény sajtótájékoztatóján.

Kern András a Lövölde tér című produkcióval lép színpadra Hernádi Judittal és Heilig Gáborral közösen július 5-én az állatkertben. A Budapest Klezmer Band vendége Tompos Kátya lesz, aki magyar, orosz és jiddis dalokat fog énekelni az együttes oldalán július 12-én.

A PapaJazz együttes zenél a Zenés Állatkerti Esték sajtótájékoztatóján

Fotó: MTI/Kovács Attila

Bényei Tamás és a Gramophonia Hot jazz Orchestra július 19-i swing táncosokkal kísért koncertjükön a századelő dzsesszmuzsikáját elevenítik fel. Július 26-án a Sárik Péter Trió lép fel az állatkertben a Nagytó partján, Berki Tamással, Falusi Mariannal és Szőke Nikolettával kiegészülve. A Létvágy koncertek állandó énekesnője, Ambrus Rita és Széles Iza (S'Iza) lesz a vendége Geszti Péternek a Főkapu téren augusztus 2-án.
Augusztus 9-én a PapaJazz ad koncertet, amely az 1920-30-as évek amerikai swing zenéjét szólaltatja meg korabeli hangszereken, az est vendége Malek Andrea és Szolnoki Péter lesz.

A Zenés Állatkerti Esték idei sorozatát a Budapest Bár augusztus 16-i fellépése zárja. A zenekar vendégei Ferenczi György mellett Németh Juci, Kiss Tibor és Szűcs Krisztián lesznek.

Hanga Zoltán szóvivő kitért arra is: az állatkerti alapítvány alapításának 25. évfordulója alkalmából idén egy ráadáskoncertet is rendeznek augusztus 23-án, az est egyik fellépője Tóth Gabi lesz.