Magyar gasztronómiai hét Ljubljanában

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. március 09. 14:52

A ljubljanai magyar magykövetség, a Magyar Turizmus Zrt. és a Grand Hotel Union közös szervezésében március 7-13. között zajlik az első magyar gasztronómiai hét Ljubljanában. A Gasztroélmények Éve keretében szervezett rendezvénysorozat alkalmával a magyar ízek találkoznak a szlovén ízléssel.

A menüsor a „Magyarország – több mint gulyás" üzenettel összhangban készült: a változatos ételekről a Michelin-csillagos Costes étteremből ismert, jelenleg az Aria Hotel csapatát erősítő ismert Bérci Krisztián, valamint Jorg Zupan szlovén séf gondoskodik. A borsort a Pécsi Borozó magazin kiadója, a Vinoliva Kft. állította össze a 2014-es Év Pincészete díjas Koch Borászat, a villányi VinArt Pincészet és a mádi Holdvölgy Pincészet kiváló boraiból. Az ételsort először a média képviselőinek és a szakmai közönségnek mutatják be: március 9-13. között a Grand Hotel Union híres Smrekarjev hram éttermében menüként elérhető a kulináris élmények iránt érdeklődők számára.

 

Budapest, a Balaton és a nyugat-magyarországi termálfürdők kedvelt úti céljai a szlovén turistáknak. Hazánk közelsége, kiváló ár-érték arányú szolgáltatásai, pezsgő kulturális élete mellett a magyar gasztronómia felfedezése további ösztönzést jelenthet a déli szomszédos ország ínyenceinek is.