Több család viszi magával kerékpárjait a nyaralásra

Forrás: turizmus.com

 2017. április 10. 13:15

Eddig gondot jelentett, hogy az autók csomagtartójára rögzíthető kerékpár-szállítók többsége kitakarja a rendszámot, ami szabálytalan. Egy új szabályozás viszont mostantól lehetővé teszi a harmadik rendszám igénylését.

A fentiek miatt több család dönthet úgy, hogy a jövőben rendszeresen magukkal viszik a kerékpárokat is a hosszabb nyaralásra vagy akár az egy napos kikapcsolódásra - hívja fel a figyelmet Haller Ferenc, a Sárvár Tourist& TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A jelenlegi információink szerint a kiváltás 5500 forintba kerül. Az autó műszaki vizsgaállomáson történő ellenőrzésért 1770 forintot, míg a rendszám nyilvántartásba vételéért 2300 forintot kell fizetni, így összesen 9570 forintba kerül, hogy használhassuk az olcsóbb, a népszerű sportáruházakban is beszerezhető, az autó hátsó csomagtartójára szerelhető, az eredeti rendszámot kitakaró kerékpár-szállítókat.

Amennyiben ezt sokalljuk, de szeretnénk mégis aktívvá tenni a nyaralást, a legtöbb nyaralóhelyen továbbra is bérelhetünk kerékpárt. Sárváron erre a Tourinform irodában is kínálkozik lehetőség. Meglehetősen kedvező, pár száz forintos összegért - fogalmazott Haller Ferenc.


Fotó: [Totalcar

A fürdővárosban nem csak az olcsó kölcsönzési lehetőséggel szeretnék ösztönözni a vendégeket az aktív nyaralásra. A Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. a Sárvári Kerékpáregylettel együttműködve a sarvar.hu honlapon számos környékbeli túraútvonal térképét helyezte el. Ezzel is plusz lehetőségeket kínálva az ide érkező vendégeknek a kerékpáros kikapcsolódásra.

Fotó: sarvar.hu

Haller Ferenc hozzátette: Sárváron szerencsére a hosszabb túra utáni regenerálódásra is egyből lehetőség nyílik.

Az itteni gyógyvízben lazítva ugyanis könnyedén újra formába hozhatók az izmok, az ízületek. Szerinte így lehet igazán aktív a nyaralás, ami komoly feltöltődéssel is jár.