Desztinációmenedzsment

 • Hévízi delegáció Tel-Avivban

  Hévízi delegáció Tel-Avivban

  Papp Gábor, hévíz polgármestere és Kepli József János alpolgármester január közepén Izraelbe utazott, a cél, hogy feltérképezzék, Hévíz csábító úti cél lesz-e a helyi turisták számára a jövőben. A válasz egyértelműen pozitív volt. 2017. 01. 16.

 • Városkártyával bővül a Miskolc Pass

  Városkártyával bővül a Miskolc Pass

  Január 15-én újabb tagja jelenik meg a Miskolc Pass kártyacsaládnak, kifejezetten a miskolci lakosokra fókuszálva. 2017. 01. 13.

 • Irányt mutató helyszínek

  Irányt mutató helyszínek

  Több olyan hely is van Magyarországon, ahol az építőknek köszönhetően úgy érezhetjük, körülöttünk forog a világ - és nem csak átvitt értelemben... 2017. 01. 06.

 • A tengelic a 2017-es év madara

  A tengelic a 2017-es év madara

  A tengelic, Magyarország és Európa egyik legszínesebb pintyféléjét választotta egy tavalyi internetes szavazáson a lakosság az idei év madarának. 2017. 01. 02.

 • Miskolc Pass - okosabb, mint londoni „testvére”

  Miskolc Pass - okosabb, mint londoni „testvére”

  A Miskolc Pass kártyák esetében már tavasz óta elérhető olyan szolgáltatás, amivel London Pass weboldalán még csak most büszkélkednek. Összegyűjtöttük, miben több a miskolci rendszer, mint nyugat-európai társai. 2016. 12. 19.

 • Várja a szlovén vendégeket a téli Budapest!

  Várja a szlovén vendégeket a téli Budapest!

  A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, a Danubius Hotels, valamint a MÁV Zrt. és a Szlovén Vasutak közötti együttműködésnek köszönhetően a szlovén vendégek kedvezményes áron ismerhetik meg Budapest téli arcát. 2016. 12. 18.

 • Lendva a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár díszvendége

  Lendva a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár díszvendége

  December 16-20. között a Vörösmarty téri Budapesti Karácsonyi Vásár díszvendégeként Budapest szlovén testvérvárosa, Lendva mutatkozik be a Hüttében. 2016. 12. 15.

 • Luca széke a Vörösmarty téren

  Luca széke a Vörösmarty téren

  A Luca-napi szokásokat, hagyományokat ismerhették meg a sajtó képviselői december 13-án az Európa tíz legszebb vására között jegyzett Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron. 2016. 12. 13.

 • Ryan Gosling a Gellértben

  Ryan Gosling a Gellértben

  A New York-i GQ magazin a 2017. januári lapszámában szereplő hollywoodi sztár, Ryan Gosling fotózásához a Gellért Gyógyfürdőt – mint Budapest egyik ikonikus és izgalmas nevezetességét – választották helyszínül. 2016. 12. 13.

 • Magyar Vásár Malajziában

  Magyar Vásár Malajziában

  Malajziában hungarikumokat, nemzeti és kiemelkedő nemzeti érték címet viselő, valamint a malajziai piacon keresett prémium magyar termékeket mutattak be a Magyar Vásár (Hungary Fair) 2016 eseménysorozat keretében, és tárgyaltak a magyar termékek malajziai exportlehetőségeiről is 2016. 12. 08.

 • Sétáló oroszlán Budapest házain

  Sétáló oroszlán Budapest házain

  A Neked mit jelent Budapest? - kampány keretein belül, december 5-én valósult meg Budapesten az első, nemzetközileg is egyedülálló "sétáló fényfestés" a Szabadság híd és Margit híd közötti szakaszon, a pesti oldalon. 2016. 12. 07.

 • Budapest is ott volt az IBTM-en

  Budapest is ott volt az IBTM-en

  A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. (BFTK) is részt vett az IBTM World MICE szakmai turisztikai kiállításon Barcelonában, november 29. és december 1. között. A 104 négyzetméteres stand új, figyelemfelkeltő designjának köszönhetően kiemelkedett a többi stand közül. 2016. 12. 07.

 • Geresdlak mézeskalácsból

  Geresdlak mézeskalácsból

  Mézeskalácsból készítették el a Baranya megyei Geresdlak település hű mását. A száztíz darab ház közel negyvenöt kilogramm lisztből, húsz kilogramm cukorból, hat-hét kilogramm mézből és száz tojásból készült el. 2016. 12. 06.

 • Sikeres részvétel az IBTM World hivatásturisztikai szakvásáron

  Sikeres részvétel az IBTM World hivatásturisztikai szakvásáron

  November 29. és december 1. között 29. alkalommal rendezték meg Barcelonában az IBTM World szakkiállítást. Az üzleti turizmus egyik legnagyobb nemzetközi szakvásárán három nap alatt 150 ország 15 ezer látogatója és meghívott szakmai vásárlója kereste fel a közel 3000 kiállítót. 2016. 12. 06.

 • Ismét itt a VelencE-busz!

  Ismét itt a VelencE-busz!

  Ünnepi hangulatot árasztó, kivilágított VelencE-busz közlekedik 2016. december közepétől 2017. január elsejéig Velencén. 2016. 12. 06.

 • Ünnepek között szünetel a kiadványok átvétele az MTÜ-nél

  A Magyar Turisztikai Ügynökség Logisztikai Bázisa december 23.–január 1. között zárva tart. 2016. 12. 05.

 • Előrendelési akció a Főváros hivatalos turisztikai kiadványába!

  Előrendelési akció a Főváros hivatalos turisztikai kiadványába!

  A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ 2017-ben nyolc nyelven, 450 000 példányban és online letöltési lehetőséggel rendelkező kiadványával szeretne hozzájárulni az Önök vállalkozásának sikeréhez és segíteni a Budapestre érkező turisták tájékozódását bemutatva a Főváros szolgáltatásait! 2016. 12. 03.

 • Ingyenes parkolással, jégpályával várja az ünnepet Hévíz

  Ingyenes parkolással, jégpályával várja az ünnepet Hévíz

  November 28-tól Hévíz egész területén, 2017. január 1-től egészen február 28-ig a Nagyparkolóban ingyenes a parkolás a látogatók számára. 2016. 12. 02.

 • Miskolc a prágai Prémium Magyar Napokon

  Miskolc turisztikai szervezete, a MIDMAR Nonprofit Kft részt vett november 25-26-án Prágában a Magyar Turisztikai Ügynökség cseh külképviselete által megrendezett Prémium Magyar Napok programsorozaton, ahol elsősorban Észak-Magyarország és a Nyugat-Dunántúl turisztikai kínálatáé volt a főszerep. 2016. 11. 29.

 • Már az új turisztikai arculattal jelenik meg az MTÜ az ITB-n

  A turizmus készülő új fejlesztési stratégiájával összhangban megújul a teljes márkakommunikáció, amelynek szerves része a Magyar Turisztikai Ügynökség kiállítási arculata is - írja közleményében az ügynökség. 2016. 11. 28.

 • 10 éves, ünnepelt a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület

  10 éves, ünnepelt a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület

  November 25-én tartotta tisztújító közgyűlését az idén 10 éves Mátra Jövője Turisztikai Egyesület. A több mint 90 tagot számláló egyesület elnökévé ismét Kápolnai Nagy Ágnest választották, aki az alapítás óta vezeti a szervezetet. 2016. 11. 28.

 • Telt házas Alföld SPA Prémium Nap Krakkóban

  November 22-én került sor az Alföld SPA Prémium Nap krakkói rendezvényére. A telt házas eseményen közel 60 lengyel utazási szakember, valamint újságíró tájékozódhatott első kézből Észak-Alföld legfrissebb egészségturisztikai ajánlatairól. 2016. 11. 25.

 • Pécs, a zöldülő

  Pécs, a zöldülő

  Európa zöld fővárosa címre hajt Pécs, melynek érdekében folyamatosan több tucat közterületen zajlott és zajlik jelenleg is a város növényesítési programja. 2016. 11. 25.

 • XVI. Országos TDM Konferencia – péntek délutánig lehet regisztrálni!

  XVI. Országos TDM Konferencia – péntek délutánig lehet regisztrálni!

  December 1–2. között Mórahalmon rendezik meg a XVI. Országos TDM Konferenciát, amelyre a szervezők november 25-én még elfogadják a regisztrációkat. 2016. 11. 24.

 • A virtuális valóság és a turizmus találkozását tesztelhette az MTÜ Ausztriában

  A virtuális valóság és a turizmus találkozását tesztelhette az MTÜ Ausztriában

  A Magyar Turisztikai Ügynökség ausztriai irodája 18 turisztikai képviselettel közösen rendezte meg november 21-én a „Corps Touristique Austria Gala”-t, amely az elmúlt évtized során az osztrák turisztikai szakma egyik legrangosabb közéleti eseményévé vált. 2016. 11. 23.

 • Minőségfejlesztési pályázatot hirdet Hévíz

  Minőségfejlesztési pályázatot hirdet Hévíz

  Ismét lehetősége nyílik a hévízi magánszállásoknak – a város önkormányzata és a Hévíz TDM Egyesület közös pályázata keretében –, hogy minőségi fejlesztést valósítsanak meg szállásukon. 2016. 11. 23.

 • Regisztráljon a XVI. Országos TDM Konferenciára!

  Regisztráljon a XVI. Országos TDM Konferenciára!

  December 1–2. között Mórahalmon rendezik meg a XVI. Országos TDM Konferenciát. A Magyar TDM Szövetség és a házigazda Móra-Tourist Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló rendezvény helyszíne az Aranyszöm Rendezvényház lesz, fő témái pedig a desztináció- és a termékfejlesztés. 2016. 11. 22.

 • Felújítják Liszt Ferenc egykori orgonáját

  Felújítják Liszt Ferenc egykori orgonáját

  Elkezdték felújítani a zeneszerző egykori orgonáját a burgenlandi Doborján (Raiding) településen működő Liszt Ferenc Egyesület fennállásának közelgő 50. évfordulója alkalmából. 2016. 11. 22.

 • Egyre több látogatható turisztikai attrakció Egyiptomban

  Egyre több látogatható turisztikai attrakció Egyiptomban

  Háled al-Anani régiségekért felelős miniszter "az egyiptomi kulturális turizmus dzsókerének" nevezte a régiségekért felelős minisztériumot, utalva arra, hogy a minisztérium bevétele főként a kulturális turizmusból származik. 2016. 11. 17.

 • A BFTK képviselte Budapestet a WTM-en

  A BFTK képviselte Budapestet a WTM-en

  A turisztikai szakma vezető rendezvényén, a 182 ország mintegy 5000 kiállítóját felvonultató londoni 37. World Travel Market (WTM) szakvásáron a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) képviselte Budapestet. 2016. 11. 16.

 • Eredményesek az MTÜ aktivitásai az osztrák piacon

  Eredményesek az MTÜ aktivitásai az osztrák piacon

  A Nagy Magyar Turizmusnap (Großer Ungarn Tourismustag - GUT) elnevezésű bécsi üzleti rendezvényhez követő jelleggel kapcsolódva, november közepén 9 osztrák bloggerből és újságíróból álló médiacsapat ismerkedik a Balaton desztináció és környéke prémium kategóriás turisztikai szolgáltatásaival. 2016. 11. 16.

 • Debrecen ismét bemutatkozott a londoni WTM-en

  Debrecen ismét bemutatkozott a londoni WTM-en

  A Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület idén ötödik alkalommal vett részt a világ legnagyobb turisztikai vásárán. A Lonely Planet Debrecent a legjobb tíz ár-érték arányú desztinációk között ajánlja az utazók figyelmébe 2017-re. 2016. 11. 14.

 • Digitális Luther-kampányt indít a DZT

  Digitális Luther-kampányt indít a DZT

  2016. október 31-én pontosan a reformáció jubileumának kezdetekor a Német Turisztikai Hivatal (DZT) online is elindította „Luther 2017 – 500 éves a reformáció Németországban” tematikus kampányát. 2016. 11. 11.

 • Prémiumkategórás MICE-desztinációként szerepel Magyarország Ausztriában

  Prémiumkategórás MICE-desztinációként szerepel Magyarország Ausztriában

  A konferenciaturizmus élénkítése és Magyarország prémiumkategóriás hivatásturisztikai (MICE) desztinációként való népszerűsítése érdekében számos akciót folytat a Magyar Turisztika Ügynökség a szomszédos Ausztriában is. 2016. 11. 10.

 • Ötvenmilliós hírértékű írások Budapestről

  Október végén a Welt-lapcsoport vasárnapi kiadása, a Welt am Sonntag öregbítette hazánk, mint fontos „vizes" úticél hírnevét a Gellért kapcsán. 2016. 11. 08.

 • Koldulási tilalmat vezetnek be Bécsújhelyen

  Koldulási tilalmat vezetnek be Bécsújhelyen

  Legkésőbb tavasztól tilos lesz kéregetni az alsó-ausztriai Bécsújhely (Wiener Neustadt) néhány övezetében - közölte az osztrák közszolgálati média (ORF) kedden. 2016. 11. 08.

 • Turisztikai fórum Békés megyében, fókuszban a költséghatékonyság

  A Tourinform Körös-Sárrét szervezésében megyei turisztikai fórumra hívták össze a turisztikai szereplőket Füzesgyarmaton, október 26-án. 2016. 11. 04.

 • Sikeres sajtóút a Dél-Alföld negyedik legfontosabb küldőországából érkezett újságíróknak

  Sikeres sajtóút a Dél-Alföld negyedik legfontosabb küldőországából érkezett újságíróknak

  A Magyar Turisztikai Ügynökség dél-alföldi régiója és szlovák külképviselete október 28-31. között északi szomszédunk médiumainak képviselőit látta vendégül. 2016. 11. 04.

 • Tankönyvben az MTÜ kezdeményezése

  Tankönyvben az MTÜ kezdeményezése

  Az Akadémia kiadó gondozásában frissen megjelent Fesztiválturizmus című kötet esettanulmányai között, best practice jelleggel kapott helyett a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Ausztriában szervezett átfogó jellegű kulturális, turisztikai és gasztro-fesztiváljairól szóló tanulmány. 2016. 11. 04.

 • MICE & Business Travel Event Amszterdamban

  MICE & Business Travel Event Amszterdamban

  Október végén rendezték meg Hollandia egyetlen éves MICE szakmai workshopját, a MICE & Business Travel Event-et, amelynek Amszterdam újonnan megnyílt 5 csillagos szállodája, a Hilton Airport Schiphol Amsterdam konferenciaterme adott otthont. 2016. 11. 04.

 • Százötven német szakmai partner ismerkedett Magyarország kínálatával

  A nagy német utazásszervezők közül a DER Touristik rendelkezik a legnagyobb magyarországi kínálattal, kiemelt márkái között található az ADAC Reisen is. 150 viszonteladója a közelmúltban nagyszabású rendezvényen ismerhette meg az utazásszervező 2017-es árualapját. 2016. 11. 03.

 • Újabb balatoni nosztalgianyaralásról mutat be játékfilmet a ZDF

  Újabb balatoni nosztalgianyaralásról mutat be játékfilmet a ZDF

  2015 áprilisában 5 millió nézőt, ezzel 2 millió euró hírértéket ért el a ZDF német állami televíziós csatornán sugárzott „Ein Sommer in Ungarn" (Nyár Magyarországon) című játékfilm. 2016. 11. 03.

 • Brit tanulmányút Nyugat-Magyarországon

  Brit tanulmányút Nyugat-Magyarországon

  Október 23-26 között négynapos tanulmányút keretében 9 karmester és egy újságíró látogatott Nagy-Britanniából Magyarországra a Lighthouse Travel szervezésében a Hunguest Hotels Zrt közreműködésével. 2016. 11. 02.

 • Magyarország volt a fókuszban a belgrádi Winter Events & Spa Travel Marketen

  Magyarország volt a fókuszban a belgrádi Winter Events & Spa Travel Marketen

  Október 20-21-én harmadik alkalommal zajlott Belgrádban a 3. Winter Events & Spa Travel Market (WESTM), amelynek idei kiemelt partnere Magyarország volt. A Hunguest Hotels a rendezvényen a nemzetközi zsűri által odaítélt „New Quality in Tourism” elismerésben részesült. 2016. 11. 01.

 • Filmes együttműködések is élénkítik a kínai beutazóforgalmat

  Filmes együttműködések is élénkítik a kínai beutazóforgalmat

  A kínai beutazóturizmus további bővülését vetítik előre azok a sanghaji tárgyalások, amelyeket Bienerth Gusztáv folytatott a Sanghaji Turisztikai Hivatal, kelet-kínai turisztikai- és média óriásvállalkozások vezetőivel október 20-án. 2016. 10. 28.

 • Gyógyhely lett Egerszalók

  Gyógyhely lett Egerszalók

  Egerszalók október 25. óta hivatalosan is gyógyhely, miután megkapta az ÁNTSZ OTH minősítő határozatát. 2016. 10. 27.

 • Kiemelkedő érdeklődés Magyarország iránt Csehország legnagyobb turisztikai szakvásárán

  Kiemelkedő érdeklődés Magyarország iránt Csehország legnagyobb turisztikai szakvásárán

  Október 24-25. között sikerrel zajlott le Prágában a Czech Travel Market, Csehország legnagyobb turisztikai szakmai rendezvénye. Az MTÜ csehországi képviselete a vásár hivatalos kísérőrendezvényeként nagy érdeklődéssel kísért workshopra invitálta a cseh utazási szakma szereplőit. 2016. 10. 26.

 • Sikeres magyar jelenlét Riminiben

  Sikeres magyar jelenlét Riminiben

  Olaszország legrangosabb turisztikai rendezvényén, a TTG Incontrin a Magyar Turisztikai Ügynökség olaszországi képviselete, az Alföldi Regionális Marketing Igazgatóság és nyolc hazai vállalkozás mutatta be a magyar kínálatot és újdonságait. 2016. 10. 26.

 • Exploration du Monde – magyar siker Belgiumban

  Exploration du Monde – magyar siker Belgiumban

  Az Exploration du Monde népszerű belgiumi útifilm sorozat frissen elkészült és debütáló filmje a « Le Danube » mintegy 60 alkalommal kerül idén bemutatásra Belgiumban. 2016. 10. 25.

 • Magyar Nemzeti Nap a törökországi világkiállításon

  Magyar Nemzeti Nap a törökországi világkiállításon

  A törökországi Antalyában zajló világkiállításon Magyar Nemzeti Napot tartottak október 24-én. A tematikus napon több mint harminc fellépő mutatta be a magyar kulturális értékek sokszínűségét és a Magyar Kertet – közölte az Agrármarketing Centrum. 2016. 10. 24.

 • Ilyen volt az ország legjobb nyugdíjas állása – videó

  Ilyen volt az ország legjobb nyugdíjas állása – videó

  Véget ért az ország legjobb nyugdíjas állása program Orosháza-Gyopárosfürdőn. A nyertes pár két héten keresztül ismerkedett Békés megye vendéglátóegységeivel, turisztikai attrakcióival, s élményeikről blogot vezettek. 2016. 10. 24.

 • Ezer kisgyerek reklámozhatja a Balatont

  Ezer kisgyerek reklámozhatja a Balatont

  A Nyitott Balaton rendezvénysorozat szervezői most a helyi kisgyerekek és szüleik segítségét kérik, hogy osszák meg a tó mellé üdülni érkező családokkal azokat a játszótereket, kisebb kirándulóhelyeket, kilátókat, ahová szívesen járnak. 2016. 10. 24.

 • Az idei Színes Városon 1800 négyzetméternyi falfelület szépült meg

  Az idei Színes Városon 1800 négyzetméternyi falfelület szépült meg

  A falfestő fesztivál egyhónapos időszaka alatt 14 művész készített el 11 különböző projektet Budapesten a város és a víz, valamint az olimpia témákban. 2016. 10. 20.

 • Bécs új turisztikai márkastratégiája

  Bécs új turisztikai márkastratégiája

  Az osztrák főváros turisztikai csapata (Wien Tourismus) október 18-án bemutatta a város megújított turisztikai márkastratégiáját és az új márkaüzenetet felépítő elemeket. 2016. 10. 20.

 • Múzeumok Őszi Fesztiválja tanulmányút az MTÜ szervezésében

  Múzeumok Őszi Fesztiválja tanulmányút az MTÜ szervezésében

  A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvény félidejében hatvani és gödöllői programokkal ismerkedhettek meg az újságírók a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ szervezésében. 2016. 10. 19.

 • Sikeres magyar kiállítási részvétel Hollandiában

  Sikeres magyar kiállítási részvétel Hollandiában

  Október közepén került megrendezésre Hollandia 2. legnagyobb kempinges kiállítása és vására, az utrechti Kampeer en Caravan Jaarbeurs. A 6 csarnokban 3.420 kiállító, köztük 410 karaván és lakókocsi kereskedő és 144 kempinges desztináció várta a nagyközönséget és a szakmát. 2016. 10. 18.

 • Élőkép és várfutás a Siroki vár napján

  Élőkép és várfutás a Siroki vár napján

  Szombaton várfutással, élőképalkotással, kincskereséssel és különféle próbatételekkel várta a látogatókat hazánk egyetlen barlangvára Sirokon. 2016. 10. 17.

 • Miskolc nyáron sem csak fürdődesztináció

  Miskolc nyáron sem csak fürdődesztináció

  Az idei nyár újból bizonyította, hogy Miskolc akkor is vonzó a vendégeknek, ha az időjárás rapszodikus. Augusztus végéig jóval az országos átlag feletti vendég-, illetve vendégéjszaka realizálódott a városban. 2016. 10. 17.

 • Közönségszavazás dönt Budapest legszebb falfestményéről

  Közönségszavazás dönt Budapest legszebb falfestményéről

  A Rákóczi híd egyik pillérjére került fel a Színes Város Budapest Fesztivál befejező falfestménye. Közönségszavazattal döntik el, hogy melyik alkotás lett a legszebb. 2016. 10. 17.

 • Országpromóció az amerikai független utazási ügynökök vásárán

  Országpromóció az amerikai független utazási ügynökök vásárán

  Az MTÜ New York-i képviselete három alkiállítóval – Hotel Aria Budapest, Danubius Hotels és Prime Travel – együtt részt vett a független utazási ügynökök számára szervezett Travel Agent Forumon Miamiban. 2016. 10. 14.