166 amerikai utazásszervező követte az MT Zrt. interaktív webináriumát

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. november 28. 15:11

Rendkívül nagy érdeklődés kísérte a magyarországi szabadidős turisztikai kínálatot bemutató elektronikus prezentációt, amelyet a Magyar Turizmus Zrt New York-i képviselete magyar turisztikai partnerekkel együttműködve tartott november 24-én.

A 166 aktív résztvevővel zajlott online szakmai rendezvény kiemelt témája Magyarország „trendi és hot" arcának bemutatása, az amerikai turisták körében igen népszerű úgynevezett „well-being"-re épülő szolgáltatások, valamint a folyami hajózáshoz kapcsolódó elő- és utótúrák népszerűsítése volt.

A Magyar Turizmus Zrt. rendelkezésére álló információk szerint a szállodahajók vendégforgalma folyamatosan nő, 2014-ben elérte a 400 ezer főt a folyami hajóúton Magyarországra érkező vendégek száma, akik döntő részben az Amerikai Egyesült Államokból érkeznek.

A Webinárium előadói között az MT Zrt. több kiemelt, az amerikai piacon aktív szakmai partnere is megtalálható volt. A Danubius Hotels Group amerikai értékesítési képviselője a lánchoz tartozó magyarországi és környező országokbeli szállodákat mutatta be az utazási irodai szakembereknek.

A magyar partnerirodák közül az Aktív Tours, a Continental Travel, a Cityrama, valamint a Joan VIP Tours prezentálta ajánlatait.

A sikeres webinart követően már konkrét lekérések is érkeztek az MT Zrt. képviseletéhez, amelyeket a résztvevő irodáknak továbbított.

A tengerentúli küldőpiacokon, így az észak-amerikai piacon is különösen nagy jelentősége van a szakmai összefogással megvalósított akcióknak. A New York-i turisztikai képviselet ebben az évben még két hivatásturisztikai (MICE) értékesítési  utat bonyolít le magyar partnereivel, valamint részt vesz a USTOA (Amerikai Utazásszervezők Szövetsége) éves konferenciáján, ahol az európai eladásért felelős termékmenedzserekkel folytat tárgyalásokat.