A Budapesti Tavaszi Fesztivál jó hírét keltik a német médiumok

 2014. április 15. 16:15

Dél-Németország egyik legnagyobb napilapja, a Délkelet-Bajorországban 180 ezer példányszámban megjelenő és félmillió olvasót számláló Passauer Neue Presse cikke után március utolsó heteiben újabb német médiumok csináltak kedvet a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz.

Katrin Lehr blogjában írt budapesti élményeiről, hasznos tippekkel is ellátva olvasóit: http://viel-unterwegs.de/reisen/ungarn/budapest/. A blogot havonta mintegy 4.500 fő látogatja, akik átlagosan majdnem 5 percet időznek az oldalakon, az oldallehívások száma pedig havonta kb. 15.000.

Alexander Tauscher rádióriporter a Tisza-tó (http://radioreise.podspot.de/post/check-in-theiss-see-region-ungarn/), a Balaton (http://radioreise.podspot.de/post/check-in-balaton-puszta-co/), valamint Pécs és környéke után (http://radioreise.podspot.de/post/reiselust-ungarische-toskana/) ezúttal Budapestre kalauzolja hallgatóit. Az újságíró legutóbb 14 évesen, 1987-ben járt a magyar fővárosban, ezúttal a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) alkalmából látogatott el a Budapestre, hogy megismerkedjen a város színes kulturális kínálatával. A Magyarországgal kapcsolatos riport a 22. perctől itt hallható: http://radioreise.podspot.de/post/reiselust-budapest-monaco/.

A Reiselust, azaz „Utazási kedv" címet viselő honlap riportjait több rádióadó sugározza rendszeresen: a hagyományos adók, mint a baden fm, a Schwarzwaldradio, az Antenne Frankfurt, a Radio Saarbrücken, a Hamburger Lokalradio mellett számos online rádió is, például a Happy Radio RTI is lehozza a műsorokat, ezáltal mintegy 500 ezer hallgatót elérve. Mindhárom újságíró a BTF és az MT Zrt. meghívására látogatott hazánkba.

Korábban a legnagyobb klasszikus zenei programfüzetben, a Concerti Magazinban jelent meg két oldal a Fesztiválról. A magazinnal a BTF szervezői hosszú távú együttműködést is terveznek. A magazin közel 200 000 példányban jelenik meg havonta és minden jelentősebb koncerthelyszínen, jegyértékesítő irodában megtalálható. (http://www.concerti.de/de/62/concerti-mediadaten.html)

Az MT Zrt. németországi képviselete a Germanwings légitársasággal közösen online is kampányolt a német vendégekért a BTF programjával. A Lufthansa leányvállalataként működő, s ezáltal szolgáltatásaiban megújult Germanwings mára már 3 német városból (Hamburg, Köln, Stuttgart) repül Budapestre, és ezáltal a legtöbb vendéget szállítja Németországból hazánkba. A légitársaság 330.000 tagot számláló törzsutasprogramja kiváló lehetőséget biztosított a Budapesti Tavaszi Fesztivál népszerűsítésére.

Az együttműködés keretében 2014. február 15. és április 6. között a Germanwings maga is speciális módon támogatta az akciót: a fesztivál ideje alatt a Budapestre vásárolt jegyek után dupla mérföldeket írt jóvá a társaság a törzsutasoknak. Arról, miért is érdemes a Budapesti Tavaszi Fesztivál ideje alatt, illetve bármikor is Budapestre, a kultúra egyik fővárosába utazni, a program honlapján szereplő BTF bannerek és hírek segítségével informálódhattak az utasok. A BTF programajánlata a Boomerang Club 220 ezer címre kiküldött elektronikus hírlevelében is szerepelt.