A Dél-Dunántúl zamatai Párizsban

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. március 30. 16:07

A március 15-ei nemzeti ünnepünk idén Dél-Dunántúl turisztikai és gasztronómiai-borászati kínálatának bemutatására adott lehetőséget Párizsban. Franciaország igen fontos turisztikai partnerországunk: tavaly több mint 150.000 francia vendég érkezett Magyarországra.

Idén januárban 6,2%-os emelkedés volt tapasztalható az előző év azonos időszakához viszonyítva a vendégéjszakák számában is.

Magyarország párizsi Nagykövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. párizsi képviselete szervezésében a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából hagyományteremtő módon az idén is magyar régiós bemutatkozásra került sor a francia fővárosban A két napos turisztikai szakmai rendezvény március 11. és 12. között került megrendezésre. A francia közönséget és a magyar delegációt Georges Károlyi, Magyarország nagykövete köszöntötte.

 

Magyarország számára kiemelten fontos, hogy minél több lehetőséget megragadjon a külföldi bemutatkozásra. A Magyar Turizmus Zrt. célja egy olyan országimázs kialakítása, amely nemzeti értékeinkre és hagyományainkra fókuszál a célpiacokon: ilyen fontos célpiac Franciaország is. Ezért is jelentős számunkra, hogy immár harmadik alkalommal mutatkozhatott be Magyarország egy színvonalas rendezvény keretében: ezúttal a Dél-dunántúli régió nevezetességeit ismerje meg a francia közönség. A résztvevők borbemutatón ízlelhették meg a villányi borok különleges zamatát a Villányi Borút Egyesület támogatásával. De megismerkedhettek a hagyományos regionális ételekkel is egy remek vacsora keretében. A rendezvényen Packi Barbara, a Magyar Turizmus Zrt. párizsi képviseletvezetője és Hegyi Zsuzsa, a Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság vezetője ismertette meg a megjelenteket a régió értékeivel, vonzerejével. Bakos-Blumenthál Péter kereskedelmi tanácsos a régió gazdasági attraktivitását mutatta be. A közönség ízelítőt kapott Pécs kulturális sokszínűségéből is, Páva Zsolt, Pécs polgármestere előadásában. Márta István, a Zsolnay negyed igazgatója zongorajátékkal nyűgözte le a közönséget. A kiváló regionális ízeket felvonultató koktélvacsorát a pécsi Tenkes csárda, Koncz Tamás és Székely János, a nagykövetség séfjei készítették.

A rendezvény második napján sor került a nemzeti ünnepi fogadásra is, amelyen közel 200 résztvevő volt jelen. Az esemény folytatásaként a tervek között szerepel egy tanulmányút megszervezése a rendezvényen résztvevő újságírók számára, hogy ezzel is közelebb vigyük a francia közönséghez Magyarország értékeit, ezen belül a dél-dunántúli régiót és Pécset.

Hazánk számára fontos turisztikai desztináció Franciaország. A KSH adatai szerint a Franciaországból hazánkba érkező vendégek száma 2012-ben még 144.723 fő volt, ez a szám 2014-re 150.100-ra növekedett.

(A fotón balról jobbra: Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Hegyi Zsuzsanna, az MT Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának igazgatója, Packi Barbara, az MT Zrt. franciaországi képviseletvezetője, Márta István, a Pécsi Zsolnay Negyed igazgatója és Partos János, kabinetvezető-helyettes)