A fenntartható turizmus jó példáival ismerkednek az osztrákok Nyugat-Magyarországon

Forrás: turizmus.com

 2014. október 16. 16:27

EDEN díjnyertes nyugat-magyarországi turisztikai térségekkel ismerkednek az osztrák utazási szakma és a média képviselői október 15. és 17. között.

A Magyar Turizmus Zrt. által szervezett tanulmányúton az Őrség és az Írottkő Natúrpark turisztikai attrakcióit, valamint az elmúlt években megvalósult, a turizmusgazdaság bővítését fenntartható módon szolgáló fejlesztéseket tekintenek meg a résztvevők. Az Európai Bizottság 2006-ban indította útjára a Kiváló Európai Desztinációk (angol betűszóval: EDEN) nevű projektjét, amely az európai kontinens természeti, kulturális és szellemi örökségének sokszínűségét hivatott bemutatni a turisták számára.

A projekt lebonyolítására Magyarországon a Magyar Turizmus Zrt.-t kérték fel. Az említett két nyugat-dunántúli térség a közelmúltban kapta meg az elismerő címet. Az MT Zrt. mostani tanulmányútja a három héttel ezelőtt Bécsben megrendezett turizmusnap folytatásának is tekinthető. Akkor ugyanis azokkal az ökoturisztikai attrakciókkal ismerkedtek a résztvevők, amelyek az elmúlt évtizedekben valósultak meg az osztrák-magyar határ mentén. Ausztriában egyre nagyobb keletje van a természet-közeli élményekre alapuló lassú turizmusnak, amelynek piacra vitelét, az utazási ajánlatokba való beépítését segíti elő a nemzeti turisztikai marketingszervezet.

Az MT Zrt. Ausztriából idén36 tanulmányutat szervezett, amelyeknek köszönhetően 800 ezer euró, mintegy negyed milliárd forint értékben jelentek meg cikkek hazánkról az osztrák sajtóban. Az osztrák piacon az MT Zrt. a későbbiekben is nagy hangsúlyt helyez a tanulmányutak szervezésére.

Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.