A Siklós-Mohács Élményút is bemutatkozott Zágrábban

 2011. április 07. 17:25

Az MT Zrt. színvonalas és látványos standján a Siklós-Mohács Élményút önálló standdal mutatkozott be nagy sikerrel Zágrábban, a Crotour 2011 vásáron.
Siklós és Mohács méltán híres borairól, gyönyörű kirándulóhelyeiről, történelmi és kulturális emlékeiről.

A látogatók „virtuális sétát” tehettek a megújuló Siklósi Várban. Megszemlélhették a Duna-Dráva Nemzeti Parkban készült táj fotókat, valamint megtekinthették a Mohács Történelmi Emlékhely korszerűsítésének, illetve az impozáns négyszintes fogadóközpont és kilátónak a látványterveit.
Számos jelentkezés érkezett a külföldi látogatók részéről a standon meghirdetett nyereményjátékra, melynek fődíjaként a régió értékes jutalomkirándulást ajánlott fel a nyertesnek.
A Siklósi Vár május 27-én nyitja meg újra kapuit a nagyközönség számára. A részleges felújítás során megújul a Dorottya-kert, a Barbakán, a feljáró, valamint a falszoros és a gyilokjáró is. Számos szórakoztató programmal, komoly- és könnyűzenei koncertekkel, nyári színházi előadásokkal várja a látogatókat. A műemléképület szolgáltatása kibővül egy, a térség turisztikai információs központjául is szolgáló vadonatúj, korszerű látogatóközponttal, mely június végétől várja az ideérkező turistákat.  Info: www.siklos-mohacs.hu
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Turizmus Zrt standja ismét első helyezést ért el Európa egyik legrangosabb turisztikai kiállításán, a Crotour 2011 rendezvényén. A 2011. március 23-26. között megrendezésre került szakmai eseményen olyan országokat sikerült magunk mögé utasítani, mint USA, Spanyolország, Olaszország vagy Törökország. „Hungary – The waters of life” látványos és kreatív megjelenését hazánk vizei inspirálták.