Ausztrál turisztikai szakemberek ismerkedtek hazánkkal

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. november 27. 13:44

Az Emirates Budapest és Dubai közötti közvetlen, menetrendszerinti légi járatának október 27-i elindulásának apropóján a Magyar Turizmus Zrt. november 18-22. között 11 ausztrál utazási irodai szakembert látott vendégül hazánkban.

A tanulmányút során a szakemberek olyan turisztikai látványosságokat ismerhettek meg Budapesten, mint a Hősök tere, a Parlament és a Várkert Bazár. Budapesten kívül pedig meglátogatták a Gödöllői Királyi Kastélyt és a domonyvölgyi Lázár Lovasparkot is.

November 20-án üzletember-találkozóra került sor, amelyen a tanulmányút résztvevői és az Emirates képviselője 14 hazai utazási iroda munkatársaival folytathattak megbeszéléseket.

A találkozó végén az MT Zrt. Budapest-közép-dunavidéki Regionális Marketing Igazgatóságának munkatársai tartottak prezentációt hazánk turisztikai kínálatáról és újdonságairól.

A résztvevők igencsak elégedettek voltak a programmal, hazánkat nagyon szép országnak, az itt élőket pedig vendégszeretőnek tartják.

A KSH 2013-as végleges adatai szerint az Ausztráliából érkező vendégek közel 78 ezer vendégéjszakát töltöttek el hazánk kereskedelmi szálláshelyein, ami 43,9%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A vendégforgalmi adatok az idei évben is bíztatóak, az év január-szeptemberei időszakában összesen 65 ezer vendégéjszaka realizálódott a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken.