Az Alföld Kolozsváron

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. augusztus 28. 10:39

2016. augusztus 14-21. között immár hetedik alkalommal került megrendezésre a Kolozsvári Magyar Napok rendezvény, melyen a Magyar Turisztikai Ügynökség Észak- és Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága is jelen volt.

Az eseményen több alföldi szolgáltató, attrakció is képviseltette magát: Gyula városa, a Gyulai Várfürdő, a Hunguest Hotel Erkel****/***, a Ne dőlj hátra! – Élménytúrák Segway PT-n! csapata és az ópusztaszeri Csillagösvény Útvesztő Öko Élménypark. Észak-Alföld részéről a hajdúszoboszlói Hotel Atlantis**** superior, Vásárosnamény, a kisújszállási Hotel Kumánia, a baktalórántházi Fenyves Hotel, továbbá Debrecen voltak jelen.

A vendégek a régió gasztronómiai világába is betekintést nyerhettek, hiszen a rendezvény alatt lehetőség nyílt gyulai kolbász, kézzel készített szanki konyakmeggy és alkoholmentes bonbonmeggy, debreceni töltött káposzta, valamint szabolcsi alma- és szatmári szilvapálinkák kóstolására.

A 7. Kolozsvári Magyar Napokon szerzett tapasztalat is alátámasztja, hogy évről évre több látogató keresi a Magyar Turizmus sátrát és egyre nagyobb az érdeklődés a magyarországi kínálat iránt.