Az első budapesti Grand Hotel története a Der Standard napilapban

 2014. április 23. 14:26

Hetek óta nagy sikerrel játsszák az osztrák mozik a Grand Budapest Hotel című filmet. Bár egy fiktív hotel viseli a Budapest nevet, a film címe Budapestre irányítja a figyelmet és kíváncsivá teszi a nézőt, hogy milyen is lehetett az eredeti budapesti Grand Hotel és létezik-e még.

A 100 ezer példányban megjelenő Der Standard osztrák napilap újságíróját is arra ihlette a film, hogy felkutassa és megírja az első budapesti Grand Hotel, a Grand Hotel Royal, azaz a mai Corinthia Hotel Budapest történetét. A cikkben az eredeti Grand Hotel egyik pincérének életútját is megismerjük, amely több hasonlóságot mutat a filmbeli pincér életével, a Grand Hotel történetét olvasva pedig azt a hangulatot, atmoszférát érezhetjük, mint a film megtekintésekor.

A cikk valóban felkelti az érdeklődést a Grand Hotel iránt és a Grand Budapest Hotel című filmmel együtt remélhetőleg sok vendéget csábít Budapestre.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete már márciusban több bécsi mozival kötött megállapodást, hogy a Grand Budapest Hotel című filmhez szóló mozijegyhez budapesti programfüzetet és prospektust is kapjanak a nézők. Az akció igen sikeresnek bizonyult, sok prospektus jutott el ily módon az érdeklődőkhöz.

További hírek az ausztriai képviselet akcióiról: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok