Barlangokat népszerűsítő kampány indul

Forrás: turizmus.com

 2015. február 26. 12:11

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése.

A hónap során az érintett nemzetipark-igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Az Aggteleki Nemzeti Park barlangjaiban 20 és 50 százalékos kedvezmény várja az odalátogatókat, és március minden szombatján filmvetítéseket tartanak. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban is számos kedvezményes és színes program – barlangmese, kőzetcseppentés, kőzetkarcolás, éjszakai kalandtúra, geobotanikai túra stb. – várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében „Föld alatti világ a főváros alatt” címmel interaktív geológiai bemutató és tanösvény-bejárás színesíti a kínálatot, és megismerkedhetünk a barlangi mentős csapattal is. A Duna–Dráva Nemzeti Parkban családi programok várhatók, a Bükki Nemzeti Parkban ősrégészeti túrákkal várják az érdeklődőket.

Részletes információ: http://magyarnemzetiparkok.hu/barlangturak , az egyéb aktuális információk megtalálhatóak a Magyar Nemzeti Parkok Facebook-oldalán.

A rendezvénysorozat együttműködő partnere a Magyar Turizmus Zrt.