Budapest legrégebbi romkocsmája és a „magyar nyár hangja" a német sajtóban

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. június 30. 16:35

A Sziget Fesztivál, a Csárdáskirálynő és a bajai halászlé, valamint Hévíz és a modern Budapest is remekül megfért egymás mellett a németországi lapok hasábjain az elmúlt hetekben a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviseletének köszönhetően.

A képviselet német újságíróknak szervezett tanulmányútjai és információnyújtása alapján nemrégiben megjelent cikkek hírértéke megközelíti a 70 millió forintot.

Az 1,3 millió olvasót számláló Südwestpresse napilap hévízi utazásra csábít, az élményekben gazdag egészségmegőrzés mellett a sportlehetőségekre és a kulináris élvezetekre is felhívja az olvasók figyelmet. Kiemelik a kiváló közlekedési lehetőségeket is, hiszen a német régió egyik legfontosabb repülőteréről, Friedrichshafenből hetente indul repülőgépjárat Hévízre.

„Egy "álnemes" hölgy 100 éves lesz" címmel jelent meg írás a müncheni Abendzeitungban. Az Operettszínház és a Magyar Turizmus Zrt. meghívásában áprilisban járt Budapesten a cikk írója, hogy az idén 100 éves évfordulóját ünneplő Kálmán Imre operett, a Csárdáskirálynő budapesti előadását megnézze. Az operett mellett az újszerű budapesti attrakciók is megihlették a szerzőt, „Dohány fagylalt és Lada fotel" alcímmel dolgozza fel élményeit Budapest legrégebbi romkocsmájáról a Szimpla Kertről. Az ajánlati listán szerepel továbbá a Művészetek Palotája és az Unicum történetét bemutató Zwack Múzeum is. A havonta jelentkező BrigitteWoman exkluzív női magazin júniusi számában egy hétoldalas cikk jelent meg Bajáról, a bajai halfőző fesztiválról. A kedvcsináló képekkel gazdagon illusztrált írásban az újságíró a Dunaparti élményeket meséli el, bemutatja a látnivalókat és az ételkínálatot és egy izgalmas halászlé recepttel inspirál konyhaművészeti kalandokra. A cikk hírértéke 50 millió forint. A LonelyPlanetTraveller magazin júniusi számában a Nyár hangja címmel fesztivál összeállításban mutatja be a szuperlatívuszok fesztiváljának kikiáltott Szigetet, 10 millió forint hírértéket generálva ezzel. A szerző a rendezvény díjain és a világsztárok seregén kívül a fantasztikus hangulatot is kiemeli, javasolja, hogy a városnézés se maradjon ki a fesztivállátogatók programjából.

A megjelent cikkek a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviseletének honlapján (www.ungarn-tourismus.de) a Rólunk írták rovatban  http://de.gotohungary.com/uber-ungarn  megtalálhatóak.