Egyedi játszótér nyílt Bükfürdőn

 2012. július 24. 14:33

Megnyitott Bükfürdő legújabb, ingyenesen használható játszótere, a legmodernebb játszóéri elemekkel felszerelve. Labirintus csúszdavár, rugós játékok, aktív mozgásfejlesztő hálójáték, homokozó, bölcsőhinta, mászófal és egyéb élményelemek várják a gyermekeket.

Az eszközöket a világ egyik legismertebb gyermekjátszótér-gyártója, az amerikai Playworld Systems szállította. A játszótér telepítésekor elsődleges szempont volt a minőség, a gyermekek szórakoztatása a lehető legbiztonságosabb körülmények között.
A bükfürdői Sportpark kiépítése így teljessé vált, hiszen két kültéri fitneszpark - a felnőttek és a kerekesszékesek számára - és a gyermekjátszótér egyszerre összesen több mint 100 fő kiszolgálására alkalmas, 2-99 éves korosztály számára.



A fejlesztés sikerességét és a beruházás hiánypótló jellegét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a játszótér megnyitását követő perceken belül már gyermekek hada foglalta el a játszóvárat.
A fejlesztést a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület valósította meg, a gyermekjátszótér nettó 15 134 800 forintból valósult meg, a mozgássérült fitnesz park pedig nettó 3 110 000 forintból. A fejlesztéshez pályázati forrásokat használtak fel.