Egyre népszerűbb a Balaton Best Card

Forrás: turizmus.com

 2015. október 12. 14:53

Több mint 60 százalékkal emelkedett egy év alatt a Balaton Best Card kártyarendszerben regisztrált vendégéjszakák száma a tó északi-parti térségében. A turisztikai kártyával – amellyel idén már e-bike is kölcsönözhető – akár 20-30 ezer forintot is megspórolhat egy család egy hét alatt.

Egyre több vendég számára szempont a szálláshely kiválasztásánál, hogy a szolgáltató tagja-e a Balaton Best Card hálózatnak, ugyanis ezt a sokféle kedvezményre feljogosító kártyát a szállásadók adhatják a vendégnek – nyilatkozta Gere Henriette TDM-menedzser.

Balatoni strandokon, tömegközlekedésben, a Balatoni Hajózási Zrt. járatain, szálláshelyeken, vendéglátásban, élményparkban és sokféle más szolgáltatónál, például a Balaton-felvidéki nemzeti Park bemutatóhelyein, múzeumokban is akár 10-50 százalékos kedvezményben részesülhet a turista, amennyiben felmutatja a kártyát. Sőt, a strandokon a száz százalékot is elérheti a kedvezmény, hiszen míg az első négy napban 40 százalék engedmény jár, utána három napig ingyenes a belépés. Ez a kedvezményritmus a nyolcadik naptól ismétlődik a strandokon.

Gere Henriette szerint Balaton Best Carddal akár 20-30 ezer forintot is megspórolhat egy család egy hét alatt.

 

Nem csak a vendégek, de a szolgáltatók is jól járnak ezzel az egyre terebélyesedő kártyarendszerrel, amelyet a Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. működtet. (A szervezetnek négy turisztikai egyesület a tulajdonosa: Tihanyi Legenda Idegenforgalmi és Fejlesztési Nonprofit Kft., Balatonfüredi Turisztikai Egyesület, Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület és Balatonalmádi Turisztikai Egyesület.) A tapasztalatok szerint ugyanis egy csokorba gyűjtve bátrabban és könnyebben döntenek a vendégek a helyi attrakciók megtekintéséről és a szolgáltatások igénybevételéről. A jövő egyébként is ez, az új turisztikai tartalmak, egyedi világ keresése a kínálatban.

Ennek jegyében vette fel palettájára idén a Balaton Best Card például az elektromos kerékpárok kölcsönzését, melyekkel a vendégek könnyedén legyűrhetik az északi-part emelkedőit. Az e-bike-okkal és a térségben ingyenesen igénybe vehető buszjáratokkal is az úgynevezett slow life életszemléletre akarják felhívni a figyelmet és rávenni a turistákat arra, hogy legalább arra a kis időre, amíg a Balatonnál vannak, szakadjanak ki a felpörgetett világból. Tegyék le az autót és borozzanak, lazítsanak, amire az északi-part szőlőskertjeivel, megnyugtató tájaival tökéletesen alkalmas helyszín. A kártya pedig a bortúráknál is jó, ha kéznél van.

Bővebb információk a kártyarendszerről: card.balatonbest.hu