Február 4-én nyílt a Jagd & Hund szakkiállítás

 2014. február 04. 17:20

Európa vadászai, horgászai és a természetbarátok számára 2014. február 4. és 9. között áll nyitva a kontinens legnagyobb vadászati és halászati seregszemléje Dortmundban.

Az 53 000 m2 területű, tavaly 75 000 látogatót vonzó kiállításra nemcsak Németországból, hanem a szomszédos országokból is érkeznek érdeklődők, többek között Belgiumból, Hollandiából, Dániából, Luxemburgból, Svéd- és, Csehországból. Az idei vásáron 36 ország 748 kiállítója vesz részt.

A dortmundi Westfallenhallen kiállítási központban rendezett szakvásáron a Magyar Turizmus Zrt. és a 11 állami erdészeti részvénytársaság közösen népszerűsíti a magyarországi vadászati lehetőségeket és turisztikai szolgáltatásokat.

 

Magyarország 96 m2-es nemzeti standján a hatnapos vásár ideje alatt egyéni és professzionálisan szervezett  társas nagy-, illetve apróvad vadászatokat kínálnak az érdeklődőknek, valamint tematikus kiadványokkal is népszerűsítik Magyarországot.

Az – ország vadászterületének több mint 10 %-át kitevő – állami erdőgazdaságok területein magas színvonalú vadgazdálkodás folyik. A kiváló természeti adottságok miatt a magyar erdőkben a vad jól szaporodik, úgyhogy a vadászat szinte mindig eredményes. Német vadászati körökben népszerű vadászturisztikai úti célnak számít Magyarország, évente mintegy 12 000 német és osztrák vadász érkezik hozzánk. Mivel gyakran családjukat is magukkal hozzák, igénylik a hagyományos turisztikai programokat is.