Fruit Logistica: a kiváló magyar kajszibarackot is megismerhették Berlinben

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. február 06. 12:59

A zöldség és gyümölcs ágazat teljes spektruma megjelent Németországban, a szektor egyik legjelentősebb kiállításán, a Fruit Logisticán.

A február 3-ától 5-éig tartó berlini vásáron a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága közösségi standdal vett részt, ahol kilenc termelő és feldolgozó cég kínálta termékeit. A stand közel egyharmadán a kiváló minőségű hazai kajszibarackot népszerűsítették, a látogatók pedig zöldség- és gyümölcsturmixokat is kóstolhattak.

 

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága egyedi installációkkal felépített, 150 négyzetméteres standján a friss zöldségek és gyümölcsök – például spárga, csonthéjasok, alma, szilva, paradicsom, salátafélék – népszerűsítése mellett a kiállítók friss zöldség- és gyümölcsturmixokkal hívták fel a látogatók figyelmét a magyar termékek üde, zamatos ízére. A stand legnagyobb részén kizárólag a kiváló minőségű hazai kajszibarackot ismerhették meg az érdeklődők.

A Fruit Logistica kiváló lehetőség a termelők, valamint a zöldség- és gyümölcsfeldolgozók számára, hogy exportlehetőséghez jussanak, hiszen a szakmai látogatók több mint 80 százaléka Németországon kívülről érkezik. A zöldség-gyümölcs szakma egyik legjelentősebb rendezvényén több mint 2700 kiállító és közel 65 ezer látogató fordul meg évről évre.