Jó hírünket viszik szerte a világban a smart rajongók

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. szeptember 01. 19:38

1207 autó, közel 2500 smart rajongó 33 országból és 8000 vendégéjszaka - ez lehet a 15. smart világtalálkozó egyenlege hazánk számára. A közvetlen turisztikai haszon mellett fontos országkép-formáló hatása is van az augusztus utolsó hétvégéjén, Magyarországon megrendezett nemzetközi eseménynek.

A Magyar Turizmus Zrt. elsődleges célja az volt, hogy a világ minden pontjáról érkező vendégek a hagyományos attrakcióink mellett hazánk trendi, fiatalos arcát is megismerjék, így készséggel nyújtott segítséget a résztvevők programjának összeállításában.

 

Most először fordult elő a smart világtalálkozók történetében, hogy egy főváros központjában, mégpedig Budapesten, a Hősök tere mellett rendezték meg. A rajongók lehetőséget kaptak arra, hogy a festői Duna-parton, éjszakai vezetés keretében ismerhessék meg a várost. A rendezvény csúcspontjaként 1207 autó vett részt a Hungaroringről induló és a fővárost átszelő parádén augusztus 29-én, szombaton, mosolyt csalva minden járókelő arcára. A kétnapos rendezvényen rendkívül színes programkínálat várta a résztvevőket. A smart club falu elsőként az Ötvenhatosok terén, a budapesti fesztiválon mutatkozott be, hogy a világ legismertebb smart rajongói klubjainak megjelenésével kölcsönözzön különleges hangulatot a nagyszabású eseménynek. E kiállítási tér központi eleme a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködésben megvalósuló magyar smart klub sátor volt, ahol borkóstolás és turisztikai információk is várták a rajongókat. A színpompás fesztivál Európa minden tájáról érkező kiállítókkal és helyi fellépőkkel vált még érdekesebbé. A magyarországi turisztikai információkat a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közös standja biztosította. Ez a megjelenés már a két szervezet által a napokban megkötött stratégiai megállapodás részeként valósult meg.

Az eseményt három hónappal ezelőtt beharangozó nemzetközi sajtótájékoztatón, majd az augusztus 28-i ünnepélyes megnyitón dr. Faragó Péter az MT Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk a folyamatosan megújuló turisztikai kínálatunkra. A hazánkban megrendezett fesztiválok és világtalálkozók többek között azért fontosak számunkra, mert megmutathatjuk világszínvonalú és egyedi turisztikai vonzerőinket. Köztudott ugyanis, hogy a turisztikai marketingben milyen nagy jelentősége van a személyes tapasztalatoknak, vagyis annak, hogy a minket meglátogató vendégek jó hírünket vigyék a világban. Érdemes ezt megtenni már csak azért is, mert a kormány által 2010 után elkezdett látványos fejlesztések a jövőben is folytatódni fognak – tette hozzá. A Hősök terén péntek este megtartott nyitóceremónián a rendezvény helyszínének járó trófeát Dr. Annette Winkler, a smart vezérigazgatója adta át dr. Faragó Péternek.

Az eseményen jelen volt Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója is.

Magyarország turizmusa sorra dönti a rekordokat, tavaly valamennyi turisztikai régiónkban bővült a vendégforgalom. A Magyar Turizmus Zrt. célja a kiegyensúlyozott növekedést fenntartása, a vidéki Magyarország népszerűsítése is. Ezért a smart autósok a társaság szervezésében Budapest mellett olyan egyedi vidéki helyszíneket is bejártak, mint a Balaton, Gödöllő és környéke, illetve Etyek és környéke.