Magyar gasztronómiai napok Madridban

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. október 21. 18:44

A Radio Intereconomía országos rádiócsatorna egyórás gasztronómiai műsorának egyenes adásával vette kezdetét a Magyar Gasztronómiai Napok rendezvénysorozat október 19-én Madridban.

Az elsősorban a gazdasági élet döntéshozói és szereplői számára sugárzó rádióműsorban Győri Enikő madridi magyar nagykövet és Németh József a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviseletének munkatársa ismertette neves spanyol gasztroújságírókkal és a műsor hallgatóival a magyar borok és gasztronómia jellegzetességeit, illetve ezek jelentőségét turisztikai kínálatunkban. A rádióműsor résztvevői Melis Róbert, a budapesti Hotel Intercontinental szakácsának segítségével meg is ismerkedhettek olyan ételkompozíciókkal, amelyeket a gasztronómiai hét során a magyar szakácsok fognak készíteni a szállodát felkereső vendégek számára.

A rendezvénysorozat, amely a Madridi Magyar Nagykövetség, a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviseletének együttműködésében valósul meg, hungarikum termékbemutatóval, szakmai előadásokkal, turisztikai prezentációval és magyar borok kóstolójával egészült ki október 20-án a Hotel InterContinental egyik rendezvénytermében.

Ezeken a rendezvényeken a széles közönség mellett a szakmai sajtó képviselői, illetve kiválasztott sommellier-k ismerkedhettek meg magyar élelmiszer-ipari termékekkel, borokkal, illetve a kalocsai, halasi népművészeti hagyományokkal, a Puskás-örökség egyedi relikviáival és turisztikai kínálatunkkal.

A gasztronómiai rendezvénysorozat sorsolással fejeződik be, amelynek nyertesei a Wizzair légitársaság és az Intercontinental Hotels Group budapesti szállodájának jóvoltából egy budapesti hétvégén élvezhetik a gasztronómiai hét során bemutatott értékeinket.