Magyar közösségi stand a kijevi Healthcare Travel Expón

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. október 21. 18:30

A Magyar Turizmus Zrt. ukrajnai irodája által szervezett nemzeti standon a társaság öt magyar szolgáltatóval közösen fogadta a látogatókat Kijevben, a III. Healthcare Travel Expo kiállításon.

Kijevben október 14–16-án zajlott az V. Nemzetközi Orvosi Fórum keretében megrendezett III. Healthcare Travel Expo nemzetközi egészségturisztikai, spa- és wellnesskiállítás. Míg a kiállítás területe csökkent a tavalyihoz képest, a résztvevők száma nőtt. Az egészségügyi intézményeket és szakirodalmat, az orvosi műszer- és eszközgyártókat, gyógyszergyártókat és egészségturisztikai szolgáltatókat egyesítő rendezvényen 20 ország 350 képviselője vett részt., köztük Magyarország.

Keskeny Ernő nagykövet felkereste a kiállítást és a magyar standot, ahol a vásárszervezőkkel és a magyar kiállítókkal is tárgyalt. A magyar résztvevők – 3 utazásszervező és 2 gyógyszálloda – szerint a megjelenés sikeres volt. A szolgáltatók új termékeket, új gyógyhelyeket és intézményeket mutattak be, amelyeknek köszönhetően új partnereket találtak. A legnagyobb érdeklődést kiváltó, még újdonságnak tekinthető gyógyhely Harkány volt.

Az orosz-ukrán konfliktus miatt is fokozott erőfeszítéseket kell tenni annak érdekében, hogy hosszú távon ne essen vissza Magyarországon az ukrán vendégéjszakák száma. Ebben fontos tényező lehet az egészségturizmus iránti érdeklődés erősödése. Országos szinten ez a tendencia az átlagos tartózkodási idő folyamatos növekedésében mutatkozik meg, regionális szinten pedig abban, hogy az ukránok által kedvelt Észak-Alföldön az ukrán vendégéjszakák-száma 13,2 százalékkal nőtt a szállodákban 2014 első nyolc hónapjában, ami elsősorban Hajdúszoboszlónak köszönhető.