Magyarország prémium turisztikai kínálata a brit sajtóban

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. július 28. 14:46

A Magyar Turisztikai Ügynökség londoni képviselete az elmúlt években nagy hangsúlyt fektet a magyarországi prémium termékek - 4 és 5 csillagos szállodák, Michelin csillagos éttermek, a kulturális turizmus, a magas szintű bor és gasztronómia népszerűsítésére, illetve megismertetésére a brit piacon.

Ennek érdekében tudatosan törekszik olyan sajtókapcsolatok kialakítására és sajtó utak szervezésére, amelyek után a cikkek országos napilapokban, prémium magazinokban, utazási és életmód tematikájú kiadványokban jelennek meg, és amelyek ezt a jól fizető szegmenst érik el.

A prémium termékek, magas kategóriás szálláshelyek keresettsége folyamatosan növekszik az Egyesült Királyságból hazánkba látogató turisták körében. A KSH statisztikai adatai alapján megfigyelhető, hogy a brit vendégek és vendégéjszakák száma a 4 és 5*-os szállodákban 2013 óta folyamatosan növekszik. Valamint az is látható, hogy 2013 óta a vendégéjszakák számának növekedési indexe mind a 4, mind az 5*-os szállodák esetében meghaladja a szállodai kapacitások növekedését ezekben a kategóriákban.

 

Adrian Phillips szabadúszó újságíró májusi látogatása után több cikket is publikált Budapestról. Legutóbb a vasárnaponként 355.044 példányszámban megjelenő The Sunday Telegraph-ban írt a Budapesten fellelhető igényes kézműves termékekről, mint például egy kis cipőboltról, ahol kézzel készített, egyedi cipőket készítenek. A cikk valóban a nem mindennapi különlegességek közé kalauzolja olvasóit és csinál kedvet az egyedi termékeket szeretőknek, Budapest ezen arcának a felfedezésére.

http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/hungary/budapest/articles/a-crafty-take-on-budapest-and-the-danube/

Egy korábbi cikkében pedig Budapest top 10 központi fekvésű boutique hoteljét mutatja be a The Daily Telegraph-ban, amely naponta 489.739 példányban jelenik meg. A választás a legjobb belső design, a tetőteraszok, valamint a kitűnő éttermek alapján esett a cikkben megjelenő tíz szálláshelyre, amelyeket személyesen felkeresett. http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/hungary/budapest/articles/best-boutique-hotels-in-budapest/

Mindkét lap országosan kerül terjesztésre és a londoni székhelyű Telegraph Media Group-hoz tartozik. A nyomtatott megjelenésen túl a cikkek online, a www.telegraph.co.uk weboldalon is elérhetőek, amely a harmadik leglátogatottabb brit online hírportál, napi 1,7 millió látogatóval.