MICE & Business Travel Event Amszterdamban

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. november 04. 14:41

Október végén rendezték meg Hollandia egyetlen éves MICE szakmai workshopját, a MICE & Business Travel Event-et, amelynek Amszterdam újonnan megnyílt 5 csillagos szállodája, a Hilton Airport Schiphol Amsterdam konferenciaterme adott otthont.

A rangos szakmai eseményen több mint 250 holland szakember, Incentive House, Event Planner és Business Travel szervező vett részt, a kínálatot pedig több mint 30 kiállító, Convention Bureau, nemzeti turisztikai képviseletek, továbbá légitársaságok és helyi DMC-k biztosították.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Benelux képviselete önálló standdal vett részt a rendezvényen, ahol olyan cégek fordultak meg, mint az ATPI, a Your Travel vagy a TUI. Budapest mellett egyre több volt az érdeklődés a „Bleisure" kategória iránt is, ahol a magyarországi golfpályák nagyon keresettek.

 

Az NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) frissen bemutatott tanulmánya szerint a holland üzleti utazások száma 4,583 M volt 2016 első félévében, ami 6%-os növekedést mutat 2013-hoz képest. Ezen belül elsősorban a belföld szerepe nőtt meg, Hollandián belül 10%-kal nőtt az üzleti utak száma, míg a külföldi MICE utazások száma csak 3%-kal bővült. A fő célországok Németország (24%), Belgium (17%) és Nagy-Britannia (13%). Hollandiában a legújabb trend a Bleisure, azaz Business and Leisure, tehát egyre fontosabb szerepet kap az üzleti utak során is a kikapcsolódás.

További információ a rendezvényről:  http://micetravel.nl/mice-event-21okt201/