Nagy várakozás előzi meg az idei Nagy Magyar Turizmusnapot Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 29. 18:00

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében idén október 2-án immár negyedik alkalommal rendezik meg a Nagy Magyar Turizmusnapot (Großer UNGARN Tourismustag) Bécsben, ahol egész napos randevút ad egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma.

Prezentációk, workshopok és show-műsor keretében ezúttal két tucat hazai turisztikai vállalkozás, szálloda, fürdő és egyéb szolgáltató mutatja be újdonságait az osztrák piacon. A rendezvényre rövid idő alatt 180 osztrák partner (turisztikai szakember, utazási irodák és a média képviselői) regisztrált látogatóként. A hatékonyságot jól mutatja, hogy a tavalyi kiértékelések alapján a résztvevők 70 százalékának rövid időn belül konkrét üzletet eredményezett a turizmusnap meglátogatása.

A „prémium-kategóriás” rendezvény célja, a bővülő hazai turisztikai kínálat és aktualitások megismertetése, piacra segítése, promóciója és ezáltal elismertetése Ausztriában. Az évente ismétlődő, egész napos rendezvény keretében minden alkalommal azonos koncepciót követve egy-egy kiemelt turisztikai termék és desztináció, továbbá egy Ausztriában még kevésbé ismert turisztikai termék, illetve célterület mutatkozik be. Idén a súlyponti téma Nyugat-Dunántúl, amelynek fürdővárosaiban minden harmadik magyarországi osztrák vendégéjszaka realizálódik. Az osztrák piacon még hatalmas tartalékokkal rendelkező Győr városa külön prezentáció keretében mutatkozik be. Az Ausztriában még titkos tippnek számító régiót idén Dél-Dunántúl jeleníti meg, ahonnan 10 szolgáltató képviseli a turisztikai kínálatot. A határnyitás 25. évfordulójára emlékezve a PaNaNet-projekt keretében az elmúlt években megvalósult turisztikai fejlesztéseket mutatják be, ezzel szimbolikusan is szemléltetve, hogy mára a határ nem elválaszt, hanem összeköt. Összességében több mint 50 turisztikai szakember, szolgáltató, érkezik erre a napra Magyarországról Bécsbe, hogy üzleti elképzeléseiket, turisztikai vonzerőiket és kincseiket megmutassák az osztrák utazási irodák, cégek és a sajtó képviselőinek.

A B2B jellegű értékesítés-ösztönző rendezvényt idén is nagy várakozás előzi meg. Az elmúlt hetekben valamennyi ismert osztrák turisztikai újság foglalkozott a rendezvénnyel, meglátogatásra ajánlva azt a szakmának. A turizmusnap apropóján a TAI című vezető turisztikai szaklap egész oldalas interjút készített Kovács Balázzsal, az MT Zrt. ausztriai képviselőjével, a társaság osztrák piacon követett stratégiai terveiről, s azok eredményeiről.

Meghívást kaptak az MT Zrt. „tiszteletbeli turizmus nagykövetei” is, akik az ausztriai magyar diaszpóra köréből csatlakoztak a két éve indított Rot-Weiß-Rot in Ungarn (RWRU) elnevezésű turizmus-mozgalomhoz (http://www.facebook.com/rwr.ungarn).

Az új kor "kihívásainak" megfelelően a rendezvénynek idén is lesznek sztárfellépői, ezúttal a Győri Nemzeti Színház művészeinek személyében, akik a zene világában varázslatos utazásra invitálják a turizmusnap résztvevőit. Természetesen a kulináris élvezetek, így a magyaros konyha jellegzetes ételei, s a régiók borai sem maradhatnak le a terítékről. A Szidónia Kastélyszálló ezúttal Bécsbe kitelepülve prezentálja cukrászata különlegességeit, míg a borokat a villányi- és szekszárdi borrégió prezentálja. A vad- és halételeket a bécsi magyar nagykövetség mesterszakácsa készíti el a vendégek számára. A nagy turizmusnap részletes programja megtekinthető itt: http://tourismustag2014.visit-hungary.at, míg a Magyar Turizmus Zrt. Ausztriában végzett szakmai tevékenységéről további információ magyar nyelven itt olvasható: http://at.gotohungary.com/hirek_ms_at. A prémium turizmusnap egy, azon 45 rendezvény sorából, amely idén szeptember és december között valósul meg az ausztriai magyar külképviseletek (nagykövetség, Balassi Intézet, MT Zrt.) együttműködésében.