Pezsgővel és borral hódítottuk az orosz piacot

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. február 13. 13:04

Borokat, pezsgőket, libamáj-termékeket, konzervipari gépeket kínáltak többek között a magyar kiállítók a Magyar Turizmus Zrt. közösségi standján Moszkvában, a PRODEXPO-n.

Oroszország legnagyobb élelmiszeripari és ital szakvásárán tizenhárom hazai vállalkozás jelent meg az Agrármarketing Vezérigazgatóság 170 négyzetméteres standján.

 

A magyar stand új, egységes arculati elemekkel, egyedi installációkkal keltette fel a látogatók figyelmét. Az esemény fontosságát mutatja, hogy a vásárt az orosz Mezőgazdasági Minisztérium, Moszkva Város Önkormányzata és az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Iparkamarájának támogatásával rendezik meg évről-évre. Az orosz piac – az embargó ellenére is –, fontos célországnak számít a magyar agrárexportban. A tizenhárom magyar kiállító többsége legnagyobb részt bor- és pezsgőfélékkel igyekszik meghódítani az orosz vevőket, de fűszerkeverékeket, olajos magvakat, füstölt termékeket is kínálnak a magyar standon.

A PRODEXPO-ra idén 60 országból mintegy 1400 kiállító érkezett, az ötnapos kiállítás látogatóinak száma közelíti az ötvenezret.