Salon Réunir Párizs: nyitunk a francia vidék felé

Forrás: turizmus.com

 2016. március 31. 22:00

A Magyar Turizmus Zrt. párizsi képviseletének szervezésében 11 társkiállító képviselte Magyarország hivatásturisztikai kínálatát a párizsi Caroussel du Louvre-ban megrendezett Salon Réunir vásáron március 22-23. között.

A kétnapos esemény célja szakmai tárgyalások hatékony lebonyolítása francia, svájci és belga hosted buyer-ekkel, azaz szakmai vásárlókkal. Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy a vásár első napja egybeesett a brüsszeli robbantásokkal, amely a forgatókönyvet átírta: a párizsi és belga partnerek helyett inkább francia vidéki irodák és ügynökségek képviselői jelentek meg a rendezvényen.
A magyar társkiállítóknak – Budatours DMC, Buddha Bar Hotel, Blaguss DMC, Continental Hotel, Continental Travel, DZK, Hungexpo, Marriott Hotel Budapest, Mauri DMC, Pont Tours, Special Effects – így is sikerült eredményes tárgyalásokat lefolytatniuk francia MICE és incentive csoportok Magyarországra csábításának reményében.
Franciaország jelenleg hazánk 11. legfontosabb turisztikai küldőországa: a KSH adatai szerint 2015-ben 7,6%-kal több francia vendég töltött el közel 416 ezer vendégéjszakát (+5,4%) a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken.