Sikeres magyar kiállítási részvétel Hollandiában

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. október 18. 17:54

Október közepén került megrendezésre Hollandia 2. legnagyobb kempinges kiállítása és vására, az utrechti Kampeer en Caravan Jaarbeurs. A 6 csarnokban 3.420 kiállító, köztük 410 karaván és lakókocsi kereskedő és 144 kempinges desztináció várta a nagyközönséget és a szakmát.

Az 5 napos nagyrendezvényen összesen 44.500 látogatót regisztráltak, ami + 5% növekedést jelent az előző évi adathoz képest. A vásáron számos ország kempingkínálata képviseltette magát, így többek között Horvátország, Olaszország, Franciaország, Ausztria, Németország, Csehország és Szlovénia is jelen voltak. Az MTÜ ZRT Benelux képviselete a CampingNavigator holland online portál 250 m2-es standján, társkiállítóként vett részt a rendezvényen. A kempingturizmus a holland kiutazás fontos szegmense, évi 2,5 M utazással az iparág egyértelműen feljövőben van.

 

Az idén 8%-kal emelkedett a lakókocsik és 15%-kal a lakóautók értékesítése Hollandiában. Leo Diepemaat a KCI (Kampeer en Caravan Industrie) elnöke évek óta hangoztatja és az idén piackutatásokkal is alátámasztja, hogy a kempingturizmus Hollandiában reneszánszát éli, mind a belföldi, mind a kiutazó turizmus terén. A magyarországi holland beutazó turizmus az idei év első 8 hónapjában 338.015 kereskedelmi vendégéjszakát produkált, ami szerény 1,1%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A holland vendégforgalom 25-30%-a a hazai kempingekben realizálódik.

További információk a kiállításról: http://www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl