Svéd utazók ismerkedtek Hévíz egészségturisztikai kínálatával

Forrás: turizmus.com

 2015. november 24. 12:57

Újabb állomásához érkezett az „Off to Spas” nemzetközi egészségturisztikai projekt. 2015. november 2–5. között svéd nyugdíjas szövetségek képviselői látogattak el Hévízre.

A 16 fős csoport az itt-tartózkodás során részletesen megismerkedett a település egészségturisztikai kínálatával. A programban a Hévízi Tradicionális Kúra mellett egészségügyi kezelések (állapotfelmérés, fogászati szűrés, gyógymasszázs) is szerepeltek. A tanulmányút keretében a vendégek több hévízi szálloda kínálatába nyerhettek bepillantást, valamint ízelítőt kaptak a város és környéke kulturális, aktív turisztikai és gasztronómiai kínálatából is.

A visszajelzések alapján Hévíz egészségturisztikai kínálata vonzó a svéd idősebb korosztály számára. A tanulmányút résztvevőinek kiemelten tetszett a város hangulata, a turisztikai létesítmények színvonala, illetve az egészségturisztikai szolgáltatások minősége. A turisztikai élmény fejlesztésével kapcsolatban javaslatként fogalmazták meg a svéd nyelven elérhető információkat.

A tanulmányút tapasztalatai értékes információkkal segítik a projekt során létrejövő egészségturisztikai termék kialakítását.

A projekt következő szakaszában, 2015. november 23–26. között a svéd utazók Kovásznára (Románia) látogatnak el. 2016 januárjában pedig a Pannon Egyetem ad otthont a soron következő projektülésnek.

A 2016 szeptemberéig tartó projekt fő célja új, az idősebb korosztályok számára a nyári főszezonon kívüli időszakban vonzó egészségturisztikai termék létrehozása. A konzorcium tagjai: Pannon Egyetem (Veszprém, Magyarország), AGE Platform (Belgium), Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. (Hévíz, Magyarország), Consilul Judetean Covasna (Románia), Asociatia pentru Desvoltarea Turimuslui in Judetul Covasna (Románia), Travel Specialist Group Sweden AB (Svédország), Zala Megyei Önkormányzat (Magyarország).