Sziléziai szakemberek jártak Észak-Magyarországon

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. november 28. 15:12

Lengyelország, azon belül is a dél-lengyelországi vajdaságok mindig fontos kulturális- kereskedelmi partnerei voltak Észak-Magyarországnak. Így van ez napjainkban a turizmus területén is, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az Eger–Tokaj régióba a legtöbb turista Lengyelországból érkezik.

Eger poziciójának további erősítése érdekében november 17. és 19. között az egri önkormányzat és a Magyar Turizmus Zrt. közös rendezvényt és tanulmányutat is szervezett a lengyel turisztikai szakma számára, amelyeken Szilézia két turisztikai kamarájának elnöke is részt vett.

 

November 17-én Katowicében Habis László egri polgármester és delegációja, valamint Hirling Bożena, az MT Zrt. lengyel külképviselője mutatta be a város és Magyarország kínálatát a szakembereknek és a médiának. Ebéd után 30 lengyel turisztikai szakember utazott Egerbe tanulmányútra, amelynek keretében megismerkedtek Eger város nevezetességeivel, fürdőjével, kedvelt vendéglátóhelyeivel, borászataival. November 18-án az egri polgármester fogadta őket hivatalában.

A KSH előzetes adatai szerint 2015 első 9 hónapjában összesen 4,7%-kal növekedett a lengyel vendégek száma kereskedelmi szálláshelyeinken. A vendégéjszakák tekintetében a növekedés 6,1%-os.