Tokaj lehet a minta Grinzingnek

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. július 29. 14:53

Az MTÜ ausztriai képviseletének támogatásával és szakmai segítségnyújtásával exkluzív kivitelezésű könyv jelent meg az osztrák KRAL Verlag gondozásában a Grinzing borvidékről. Célja, hogy útmutatót adjon a város vezetésének és a borászoknak, miként nyerheti el a borrégió a világörökségi címet.

A tekintélyes UNESCO világörökségi listára való felkerüléshez vezető úton jó például szolgál a Tokaji borvidék, amelyről részletes leírást közöl az MTÜ tanulmányútja alapján a könyv szerzője. A képekben és érdekes szakmai információkban gazdag könyv megrendelhető a kiadónál: www.kral-verlag.at/ .

A véleményformáló borszakértők, gasztronómiai újságírók és a nagyközönség számára az MTÜ Ausztriában rendszeresen szervez prezentációkat, amely aktivitások célja, hogy brandépítés és forgalomgenerálás céljából elismertessük és megismertessük azt a gasztro-forradalmat, amely jelenleg Magyarországon zajlik”- érvel Kovács Balázs, az MTÜ ausztriai külképviselője. A magyar borok ausztriai elismertetése szempontjából sikeres rendezvény volt a Casino Austriaval közös road show, amelyre Salzburg, Linz és Alsó-Ausztria szakemberei kaptak meghívást. A bécsi Augustinerkellerben legutóbb a Sommelierverband borszakértői részére szervezett rendezvényen tematikus borkóstolóra kerül sort, amely alapján utat találnak a válogatott magyar borok az osztrák piacra. Az elmúlt hónapokban az MTÜ tanulmányútjai alapján a népszerű osztrák napilap, a Kurier, valamint a legszebb útvonalakról szóló különkiadványa méltatja a Villányi borvidéket. Az ORF Ö1 kulturális rádióműsora pedig Sárospatak kapcsán a Tokaji régiót emeli ki. A nívós Die Presse szép cikkben hívja fel az osztrák olvasók figyelmét a RUEFA utazási iroda kulturális útjára, amelynek egyik állomása Tokaj lesz. Az ausztriai külképviselet munkájáról részletesebb beszámoló itt: http://at.gotohungary.com/hirek_ms_at .