Új lendületet vehet a Ráckeve és Térsége TDM

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 31. 16:29

Turisztikai egyeztető fórumot tartott a Ráckeve és Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezet Ráckevén a Savoyai Kastélyban szeptember 28-án.

A rendezvényen közel ötvenen vettek részt, ahol képviseltették magukat a 1-2 szobás vendégházak tulajdonosai és a több csillagos szállodák vezetői is. A TDM meghívását számos térségbeli polgármester is elfogadta, ezzel is erősítve azt az elképzelést, amely az egyesület egyik legfontosabb küldetése, hogy a turistákat szolgálja a helyiek érdekében. Több a gazdaságban érintett hivatal és szakmai szervezet is részt vett az egyeztetésen, és szakmai tapasztalatukkal segítették az egyesület munkáját.

A fórumon bemutatkozott Horváth Sándor, aki július elsejétől látja el a TDM menedzseri feladatokat. Beszámolt a róla, hogy megválasztását követően az elnökséggel együtt úgy határoztak, hogy a legsürgetőbb feladat egy a mai kor kihívásainak megfelelő turisztikai honlap létrehozása legyen. Ennek a honlapnak a bemutatása történt meg a fórumon is. Az oldal előreláthatólag szeptember 20-án a ráckevei Őszi Ászok fesztivál nyitó napján debütál a nagyközönség előtt, és a www.rackevetersege.hu címről lesz elérhető.

Mint a legtöbb turisztikai fejlesztést, a honlapot sem csupán az ide látogató vagy a térségről érdeklődő vendégek számára fejlesztik, hanem szeretnék olyan tartalmakkal megtölteni, amelyek a TDM egyesületet a térség turisztikai centrumává emelik, valamint hasznos információkat szeretnének eljuttatni a helyi lakosokhoz is.

A weboldal bemutatása után egy rövid tájékoztatást kaphattak a jelenlévők a falusi turizmust érintő néhány lehetőségről. Elhangzott, július elsejei dátummal megnyitotta kapuit a Ráckeve és Térsége TDM új irodája, amely Ráckevén az Eötvös utca 1 szám alatt található.

A következő napirendi pontként Horváth Sándor a kerékpáros turizmus erősítése címén több lehetőséget vázolt fel a megjelenteknek. Elmondása szerint a térség adottságai és a főváros közelsége okán elengedhetetlen a kerékpáros turizmus fejlesztése. Sajnos az egyesület szűkös anyagi forrásai nem teszik lehetővé kerékpárutak építését viszont a TDM menedzser felvázolt több lehetőséget, amelyek online és offline technológiákra épülve ingyen, vagy legalábbis minimális költség ráfordítással erősíteni tudják a térség kerékpáros forgalmát.

A fórum végén beszámoltak az egyesület közép- és hosszú távú terveiről is. Az elnökség és a munkaszervezet feltett szándéka egy olyan folyamatosan jelenlevő, szakmailag felkészült egyesület működtetésére, amely későbbiekben a pályázati lehetőségek során sikeres támogatást tud nyújtani a helyi vállalkozások számára, továbbá „régi-új" turisztikai célpontként felviszi a Csepel-sziget egyedi látnivalóit és szolgáltatásait hazánk turisztikai térképére.

Legvégül Horváth Sándor beszámolt arról, hogy az előadáson felvázolt feladatok és lehetőségek elvégzéséhez szoros együttműködésre van szükség a térség települési önkormányzatai és szolgáltatói között.

Horváth Sándor elérhetőségei: tdm@rackevetersege.hu, +36-20/330-28-81.