Újabb balatoni nosztalgianyaralásról mutat be játékfilmet a ZDF

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. november 03. 16:12

2015 áprilisában 5 millió nézőt, ezzel 2 millió euró hírértéket ért el a ZDF német állami televíziós csatornán sugárzott „Ein Sommer in Ungarn" (Nyár Magyarországon) című játékfilm.

A tévéállomás jövőre újabb Magyarországon játszódó, háromrészes játékfilmet tűz a műsorára. A balatoni kempingben játszódó „Honigfrauen" (Mézlányok) képei ismét nagyban hozzájárulhatnak a magyar tenger népszerűsítéséhez a német turisták körében.

 

2015 áprilisában 5 millió nézőt és ezzel 2 millió euró hírértéket ért el a ZDF német állami televíziós csatornán sugárzott „Ein Sommer in Ungarn" című játékfilm. A vasárnap esti közkedvelt sorozat, a ZDF-Herzkino epizódjaként sugárzott 90 perces romantikus történet nagyon jó kritikákat kapott, hiszen a Münchenben élő forgatókönyv írónő igazán változatos képet festett hazánkról. A filmben a romlatlan vidéki környezet, piros pipacsföldek, falusi házak, lovak, kerékpározás, és barátságos helybéliek képei mellett a nézők megismerhették Budapestet is – a magyar zenét, a Zeneakadémia, a MÜPA épületét, történelmi gyógyfürdőinket, a dunai szállodahajós utazás lehetőségét. A népszerű játékfilmek imázsformáló hatására jó példa az 1955-ben bemutatott „Ich denke oft an Piroschka" (Gyakran gondolok Piroskára) című film, amely generációk számára határozta meg a hazánkról élő képet Németországban.

A ZDF 2017-ben egy újabb Magyarországon játszódó, 3 részes játékfilmet tűz a műsorára. A „Honigfrauen" (Mézlányok) címet viselő filmet idén nyáron forgatták a fonyód-bélatelepi Napsugár Campingben. A nézők ezúttal egy 1986-ban a Balatonnál játszódó, komplikációktól és romantikától sem mentes történet kellős középe csöppennek bele. A forgatásról szeptember elején a Sächsische Zeitung online kiadása (http://m.sz-online.de/nachrichten/kultur/die-honigfrauen-am-balaton-3484811.html), majd a közel 54 ezer olvasót elérő Bielefelder Tagesblatt október 16-i száma is beszámolt. A hangulatos balatoni felvételek ezúttal is bizonnyal sokakat sarkallnak majd Magyarország felkeresésére.