6x6 Turisztikai Akcióterv Egyiptomban

Forrás: turizmus.com

 2016. április 12. 16:56

Az új egyiptomi turisztikai miniszter, Yehia Rashed bemutatta 6x6 Turisztikai Akcióterv elnevezésű programját, amellyel új alapokra kívánja helyezni és újjá szeretné éleszteni a kritikus helyzetbe került egyiptomi turisztikai szektort.

Az akcióterv 6 fő prioritásra koncentrál, ezeken a területeken szeretnének hatékonyan fellépni, és 6 hónapon belül valós eredményeket felmutatni.

 

A hat téma a következő:

– Új partneri kapcsolatok: nemzetközi turisztikai partnerekkel való szoros együttműködés a siker érdekében

– Elhozni a világot Egyiptomba: Egyiptom nemzeti légitársaságával, az Egypt Airrel együttműködve új úticélokat bekapcsolni a légitársaság hálózatába, és támogatásokkal ösztönözni a chartereket és a low cost légitársaságokat, hogy több turistát hozzanak az országba

– Innováció  és befektetés: javítani és fejleszteni Egyiptom idegenforgalmi infrastruktúráját, befektetők támogatásával és új, innovatív ötletekkel

– Szolgáltatásfejlesztés: a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek megfelelően fejleszteni a termékeket és szolgáltatásokat a turisztikai szektorban

– Nemzetközi befektetések: dolgozni rajta, hogy nemzetközi befektetőket hozzanak az egyiptomi turizmusiparba

– Jövő a zöld turizmusban: egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntartható turizmus és a környezetbarát szálláshelyek, közlekedés, személyszállítás, programok.

A 6x6 Turisztikai Akciótervről a miniszter kifejtette: „a legfontosabb célom, hogy ismét nagy számú turistát hozzak Egyiptomba. Ennek érdekében összehangolt cselekvésre és együttműködésre van szükségünk az egyiptomi és külföldi turisztikai szereplőkkel, hogy minden kiemelt területen össze tudjuk hangolni a támogatásokat és fejlesztéseket.

A cél, hogy a 6 kiemelt területen 6 hónap alatt eredményeket érjünk el, ambiciózus. De hiszek a turisztikai szektorunkban, szeretném pozitív változásokat látni, s ennek érdekében azonnali lépések szükségesek. A 6x6 lehetővé teszi, hogy energiáinkat a legfontosabb területekre koncentráljuk. Izgalmas időszak kezdődik, tele lehetőségekkel, melyek Egyiptomot ismét a világ egyik legnépszerűbb úti céljává tehetik.

http://turizmus.com/programok/kastelyszallodak-nyitott-hetvegeje-1135243