Bemutatkozott a Continental Classic Express

Forrás: turizmus.com

 2014. október 17. 15:46

Itt a lux, itt a lux, itt a luxusvonat – dúdolhatják, akiknek megadatik, hogy egyszer megízleljék a Continental Classic Express fine dining szintű menüjét.

Szigeti András és Kiss Károly, akiknek a neve hosszú éveken keresztül összeforrott a MÁV Nosztalgiával, saját vállalkozásba fogtak: külföldi befektetők segítségével megvalósították charter vonatukat, amely egyedi gasztronómiai élményeket is ígér.

Elsősorban MICE irányban gondolkodnak, bizonyára vállalatok, cégek, egyéb nagyobb létszámú csoportok próbálják majd ki először a Prágába, Pozsonyba, Szófiába vagy akár Gödöllőre utazó étkezőkocsikat, amelyek konyháinak technikai felszereltsége lehetővé teszi a legújabb gasztronómia trendeket követő fogások elkészítését is. Az árakat illetően Szigeti András csak annyit árult el, hogy minden esetben egyedi árakat kalkulálnak majd ki.

 

A Palazzo Zichy hotelben rendezett vacsorára meghívottak a különleges menüsorból kóstolhattak, köztük tejszínes vadgomba mártásos friss tagliatellét, natúr szarvas sültet burgundi mártással és füstölt pisztrángot szilva chutney-val. A desszertek közül – amelyek majd készen érkeznek a „fedélzetre" – különösen a sós karamellkrémmel készült csokoládétortácskának volt nagy sikere.

A menüsor megtervezői arra is figyelnek majd, merre jár a vonat – szlovák és cseh célpontok felé gurulva tálalják például majd a hermelin sajtot vagy a juhtúrós sztrapacskát.

Külön említést érdemelnek a válogatott borok, a Bodri és a Levendula Pincészet, valamint a Hangavári Szőlőbirtok nedűit szolgálták fel a vacsorán és fogják az étkezőkocsikban is.