Bérletértékesítési csúcsot döntött az Operaház

Forrás: MTI

 2015. július 06. 20:18

Bérletértékesítési csúcsot döntött a Magyar Állami Operaház: a most zárult idényhez képest a 2015/2016-os évadban négyezerrel nőtt az eladott bérletek száma.

A 2012-es bázisévhez viszonyítva ez 97 százalékos növekedést jelent, miközben ugyanilyen mértékben, csaknem kétszeresére nőtt a nézőszám is.

A jövő évadban immár biztosan 28 489 eladott bérlettel várja látogatóit az Operaház és az Erkel Színház, ám még tízféle bérlettípus váltható az Opera Értékesítési Centrumában a márciusban meghirdetett 61-ből.
Újdonságként hétfőtől vásárolható meg az úgynevezett Hatos kártya, amely a bérletváltásról lemaradt vagy az Operaházba csak alkalomszerűen eljutó vendégek érdeklődésére tarthat számot. Aki a Hatos kártyára hat teljes árú operás vagy erkeles előadást gyűjt, további hat jegyet vásárolhat 30 százalékos kedvezménnyel a teljes szezon előadásaira.
A bérletárusítás lezárásával egy időben az intézmény megnyitotta a szóló jegyek árusítását az egész évadra.

 

A most záruló, 2014/2015-ös évadban 25 bemutatót, 420 nagytermi előadást és rendezvényt tartottak a két színházban, amelyekben az össznézőszám 557 067 volt. A társulat japán turnéján további 25 ezer ember, a Gördülő Opera és a szabadtéti előadások, kivetítések alkalmával további tízezrek, a számos televíziós és rádiós közvetítésnek köszönhetően pedig milliók élvezhették a szezon eseményeit, a 68 féle produkciót - olvasható az Operaház közleményében.
Az intézmény erősödő közönségkapcsolata az online adatokban is tükröződik: az évad során több mint 666 ezer felhasználó összesen csaknem 7 millió oldalt nyitott meg az opera.hu-n. A 666 ezer felhasználóból 453 ezer magyar és 213 ezer külföldi user navigált az oldalra a világ minden tájáról. Egy év alatt csaknem tízezer új like-olóval bővült az Opera Facebook-oldala, és elindult az Instagram- és a Twitter-oldal is.
Az Operaház és az Erkel Színház most évadszünetet kezd, de a nyár folyamán szabadtéren három helyszínen is fellépnek a dalszínház művészei: augusztusban a Toscát játsszák a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, július 23-tól 26-ig a balatonfüredi Gyógy téren, augusztus 7-től 11-ig pedig a Sziget Fesztiválon adnak műsort.
A 2015/2016-os programok szabadtéri előadásokkal kezdődnek az Operaház Szfinx-teraszán és az Andrássy úton felállított nagyszínpadon szeptember 19-én.