Fókusz

Bienerth Gusztáv a Magyar Úszó Szövetség élén

A Magyar Úszö Szövetség január 8-i rendkívüli közgyűlésén végül egyedüli jelölt volt a posztra, ugyanis a másik két induló, Hornyák Viktor és Tóth István nem kapta meg a szükséges támogatást.

Forrás: MTI | 2017. január 8. vasárnap 17:47 nyomtatás

Bienerth Gusztáv - aki a 24 év után leköszönő Gyárfás Tamást váltja a poszton - korábban a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Magyar Kézilabda Szövetségnél is dolgozott, jelenleg a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alelnöke, s turizmusért felelős kormánybiztos.

"Sok teendőnk van, minden erőmmel azon leszek, hogy ezeket, valamint a világbajnokságot, Magyarország legnagyobb sporteseményét, sikerrel vegyük, hiszen a vb az olimpiai pályázat főpróbája. Dolgozni jöttem, remélem a magyar úszósport családja befogad. Biztos vagyok benne, hogy a vezetésemmel, a magyar úszószövetséggel az előttünk álló feladatokat sikeresen fogjuk teljesíteni." - nyilatkozott Bienerth Gusztáv megválasztása után. A szakember úszószövetségi elnöki teendői mellett továbbra is marad turizmusért felelős kormánybiztos.

Megosztás:

Hozzászólások

1 hozzászólás. A hozzászóláshoz

sooss:

2017-01-09 13:07:53
nÖrömmel olvastam a hírt, Bienerth urat megválasztotta elnökének az Úszószövetség. Tulajdon képen csak gratulálni szeretnék és sikeres munkát kívánni, ráfér az úszók társadalmára egy nyugodt, sikeres korszak. Aztán gondolkodtam az emberi teljesítő képesség határáról 62 évesen, amennyiben az ember szívvel-lélekkel, hozzáértéssel végzi feladatát. Én betöltöttem a 63-at, végigdolgoztam, hajtottam az életem, vannak még terveim, céljaim, de a határaimat is érzem. Természetesen vannak tőlem sokkal jobb kvalitású, szélesebb látókörű emberek is, akik többre képesek. Aztán gondolkodtam a turizmusról is, mely a sajtóhírekkel és a hivatalos hírharsonák tudósításaival ellentétben ugyan csak nem nyugodt és nem sikeres. Gondoljunk csak bele, van fejlesztési törvénye a turizmusnak, de sok-sok ígéret ellenére nincs Turizmus Törvény. A TDM-ek évről-évre felülmúlják magukat, annak ellenére, hogy költségvetésük, létük nem megoldott, pályázatukat idő után az új cél megjelenése nélkül lefújták. Megszűnt az MT Zrt, ami helyette van még nem látható. Többet bontott mint épített. Hirtelen megszűnt a marketingszervezet, a külképviseletek - ami nem feltétlenül baj - csak nincs helyettük semmi, még elgondolás sem. A szakmai szervezetek véleménye nem számít, kompetenciájuk megkérdőjelezett. A sajtó év végén azzal volt tele, hogy a szilveszteri vacsorát éjfél után kell fizetni, mert az ÁFA csökkentés miatt olcsóbb lesz és milyen jó a vendéglősöknek. A másik sláger, hogy mily nagyszerű a szakmai és a minimálbér jelentős emelése. Valóban az, a duplája is lehetne. Az persze senkit nem érdekelt, hogy 5 % adócsökkentésből ezt az emelést töredékeiben sem lehet fedezni. A külföldi érdekeltségű luxusszállodáknál ez nyilván nem jelent gondot, de nem ők a többség, a vidék ismét a túlélésért hajthat. Tudjuk, hogy a Balaton-, a Sopron-Fertő Régió és Budapest hatalmas fejlesztést hajthat végre(mikor, miből, mit) Helyes. De mi van az ország többi vidékével? Felmerült még a cafeteria anomáliája, a pályázatoknál tapasztalható káosz,a hatósági nyomás, sorolhatnám, de aki benne él, ismeri. Összességében arra jutottam, még egyszer gratulálok és kívánok Bienerth úrnak, mint a Turizmus első emberének kitartást, jó egészséget, mert erre a néhány százezer turizmusban dolgozóra is ráférne már egy nyugodt, kiegyensúlyozott, sikeres időszak. Ennek eléréséhez örömmel ajánlom fel szerény kapacitásomat. Tisztelettel: Soós Sándor