Fedeles lovardát avatnak Szilvásváradon

Forrás: turizmus.com

 2016. november 10. 12:05

A hétvégén Szilvásváradon átadják az új fedeles lovardát, a beruházás 1,8 milliárd forintba került. A szakemberek arra számítanak, a létesítmény turisták tízezreit vonzza majd a térségbe.

Az M1 csatornának nyilatkozó Fazekas Sándor agrárminiszter a szombati átadást igazi lovas ünnepnek nevezte, mivel az egyik legjelentősebb fejlesztés az utóbbi időben a magyar lovas sport világában. A szilvásváradi lipicai lovas központ megújítása igen jelentős beruházás, mivel a régi létesítmény teljesen megújul. Megépül egy négy évszakos pálya is ennek keretében, amely így egész évben használható lesz. Emellett a kiegészítő létesítményeket is korszerűsítik. A beruházás a jövő évben fejeződik be a Kincsem Nemzeti Lovas Program részeként.

Fotó: szilvasvarad.hu

A szakemberek arra számítanak, hogy Szilvásváradon, a Bükk északi kapujában elkészülő új beruházás turisták tízezreit vonzza majd a térségbe. A miniszter emlékeztetett: a Nemzeti Lovas Program része a lovas turizmus is, amely szintén egyre inkább teret hódít az országban. Ezért lovas turistaútvonalakat jelöltek ki, és biztosították az erdők belovagolhatóságát, átjárhatóságát.