Formálódik a konferenciaközpont koncepcióterve

Forrás: turizmus.com

 2015. november 28. 14:33

Az új Budapesti Konferenciaközpont koncepciótervét Guczogi György, a Finta és Társai Építész Stúdió vezető tervezője ismertette a MeetingPlaceBudapest konferenciájának résztvevőivel.

A szakember az eseményen hangsúlyozta, hogy a korábbi elképzelések az építész és a turisztikai szakma között folyó párbeszédnek köszönhetően több tekintetben megváltoztak, az építészek folyamatosan dolgoznak azon, hogy az épület minden tekintetben megfeleljen a szakma nemzetközi követelményeinek.

Az épület paraméreteivel kapcsolatban megtudtuk: nettó alapterülete 75 ezer négyzetméter lesz, a 3 szintes mélygarázsban 450 parkolót alakítanak ki. Az auditórium tervezett kapacitása 4040 fő, amit erős szekciókapacitás (összesen 8000 fős) egészít ki. Több terem szakaszolható lesz az igényekhez igazítva. A kiállítóterek nagysága 6000 négyzetméter, a catering főzőkonyha 1800 négyzetméteres területen üzemelhet majd. Az emeletek közötti átjárhatóságot a tervek szerint két mozgólépcsősor fogja biztosítani, ez egyik a főszintek, a másik a mellékszintek között teremt majd kapcsolatot.

A többirányú autóbuszos megközelíthetőség kialakítására nagy hangsúlyt fektettek.