Friss trendek a német vendéglátásban – Új kiállítás Lipcsében

Forrás: turizmus.com

 2015. október 06. 15:57

A klasszikus éttermek és közétkeztetési formák helyett reggelizők, tejivók, újfajta gyorsétkezdék, pecsenyesütödék, pékségek, cukrászatok, hidegkonyhai bárok, házi kifőzdék törnek előre a német vendéglátásban.

A hagyományos közös családi étkezések is mintha háttérbe szorulnának. Németországban a házon kívüli étkezés ágazata a legfrissebb statisztika szerint majdnem 70 milliárd eurónyi forgalmat bonyolít le. Erre a szegmensre épít az idén először megrendezendő lipcsei vásár november elején.

Az ISS GUT! nevű szakvásárt először idén rendezik meg, november 1-3. között Lipcsében. A kiállítás a vendéglátás széles szakterületét fogja át, a legdivatosabb irányzatokat is beleértve, a vegán és vega étkezést, bioárukat, regionális és helyi termékeket, cukrászatokat, hús-, gyümölcs- és zöldség beszállítókat, tejüzemeket, pékségeket, borászatokat, konyhatechnológiát és technikákat, az egészséges iskolai étkeztetést.

Számos kísérő programmal is készülnek elsősorban a szakmai látogatók részére, amelynek részleteiről a www.iss-gut-leipzig.de weboldalon találhatunk információt.