Gálaest a Budapest Airport partnereinek

Forrás: turizmus.com

 2015. január 30. 15:46

Húsz különböző kategóriában adtak át elismerést légitársasági és kereskedelmi partnereknek, valamint repülőtéri szolgáltatóknak a Budapest Airport hagyományos éves gálaestjén, amit idén is az elegáns 1. Terminál rendezvényközpontban tartottak.

A hazai légiközlekedési iparág szereplői, a kereskedelmi partnerek a sikeres tavalyi év után pozitív várakozással tekintenek az idei évre.

Az exkluzív rendezvényközpontként működő 1. Terminál központi termét megtöltötték csütörtök este a Budapest Airport 8. alkalommal megrendezett éves díjátadó és gálavacsorájára érkező vendégek, köztük a magyar légiközlekedés képviselői, repülőtéri kereskedelmi partnerek, hatóságok, utazási irodák, valamint kormányzati tisztségviselők és a szakmai sajtó jeles képviselői. A budapesti repülőtér rekord évet zárt 2014-ben az utasforgalmi számok alapján, ami az iparági szereplők közös erőfeszítéseinek is köszönhető. Az esemény jó alkalom arra, hogy a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kifejezze elismerését üzleti partnereinek az elért eredményekért.

 

2014-ben a Budapest Airport termináljain összesen 9,15 millió utas fordult meg, ami jelentős, 7,5 %-os növekedést jelent egy év alatt. A légitársaságok átlagos ülés load factora szintén rekordszintre, 79 %-ra emelkedett, ami jól mutatja a turisták és az üzleti utazók folyamatosan fokozódó érdeklődését Magyarország, illetve Budapest iránt. A Budapest Airport légiközlekedési szakembereinek előzetes előrejelzései 2015-re további növekedést vetítenek elő, akár 9,6 millió utast is meghaladó szintre.

„Minden elismerésünk a most díjazott partnereinknek a remekül végzett munkájukért. Meg kell jegyeznem, hogy a hazai légiközlekedés valamennyi szereplőjének kijár a dicséret, hiszen az ő erőfeszítéseik és teljesítményük köszön vissza a repülőtér 2014-es rekordszintű eredményeiben.” – mondta el Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Várakozásaink szerint 2015. is rekord év lesz, elsősorban a jelentős ütemben növekvő turizmusnak köszönhetően. Mindez arra sarkallja légitársasági és kereskedelmi partnereinket, hogy tovább fejlesszék vagy bővítsék szolgáltatásaikat, ezzel biztosítva az utasoknak kellemes és felejthetetlen élményt Budapesten. Minden feltétel adott ahhoz, hogy az utasforgalomban idén is lépjünk egyet felfelé, ami a magyar turizmus és az egész gazdaság javát szolgálja.”

A telt házas eseményen Kam Jandu kereskedelmi igazgató bemutatta a repülőtér BUD:sport koncepcióját, amely két évvel legnagyobb partnerük elvesztése után született meg. Az ernyőként szolgáló koncepció egyrészt sporteseményeket (a saját szervezésű Runway Run mellett többek közt az idei kézilabda EB-t, a 2013-as birkózó világkupát, valamint a 2020-as labdarúgó EB hazai pályázatát) támogat, másrészt az üzleti életben is hangsúlyozza a sportos értékeket, például a fair playt.

A rendezvényen szó esett a cargoforgalom bővüléséről és az új teherszállító cégek piacra lépéséről, és kiderült az is, hogy a repülőtéri parkoló forgalma tavaly meghaladta az egymillió járművet. Eközben a Budapest Airport digitális eszközei is jól teljesítenek, a www.bud.hu 5,2 millió látogatót vonzott, Facebook-oldaluk like-olóinak száma átlépte mindjárt eléri a 40 ezret, a magyar nyelvű hírlevélre 79 ezren, az angolra pedig 395 ezren iratkoztak fel.