Három év alatt 400 ezren vették igénybe az Erzsébet-programot

Forrás: MTI

 2014. szeptember 29. 13:24

A belföldi turizmus 4,5 százalékát, ezen belül a balatoni üdültetés 13 százalékát az Erzsébet-program biztosította az elmúlt években – mondta Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke hétfőn Kecskeméten, a program elmúlt három évét értékelő sajtótájékoztatón.

A három év alatt 400 ezren jutottak Magyarországon üdülési, pihenési lehetőséghez, ezen belül 100 ezer nagycsaládos és 180 ezer gyermek vett részt a szociális üdültetés valamilyen formájában, és a fogyatékkal élők közül is több ezren pihenhettek az Erzsébet-program keretében.

A programban való részvétel önkéntes, mindenképpen pályázni kell ahhoz, hogy a jogosult el tudjon jutni egy szálláshelyre vagy fürdőbe, de a pályázatok elbírálása automatikusan történik.

Guller Zoltán szólt arról, hogy a pályázatokhoz önerőt kérnek, de figyelembe veszik a hátrányos helyzetűeket, akik szinte jelképes összeggel pályázhatnak. Példaként említette, hogy a hátrányos helyzetűek egy egyhetes balatoni nyaralásukhoz ezer forint önerővel járulnak hozzá.