Fókusz

 • A busztársaság vezetőjét is megrázták a történtek

  A busztársaság vezetőjét is megrázták a történtek

  Szörnyű tragédia a péntek éjjeli veronai baleset, a történtekre nincsenek szavak - mondta a járművet biztosító Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezetője, és megerősítette, hogy két magyar sofőr volt a buszon. 2017. 01. 22.

 • Nyitottak az internetes marketingalkalmazásokra a kkv-k

  Nyitottak az internetes marketingalkalmazásokra a kkv-k

  Nyitottak a magyar kis- és középvállalkozások (kkv) az internetes marketingalkalmazásokra. Jelentős részük a weboldalukon kívül más korszerű eszközöket is használna termékei, szolgáltatásai népszerűsítésére - derül ki az Invitel kutatásából. 2017. 01. 22.

 • Társadalmi egyeztetésen a közép-magyarországi turisztikai pályázati felhívás

  Társadalmi egyeztetésen a közép-magyarországi turisztikai pályázati felhívás

  Elindult a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) piacképes turisztikai szolgáltatáscsomagok fejlesztését célzó pályázati felhívásának társadalmi egyeztetése - mondta Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. 2017. 01. 20.

 • Essen veszi át az Európa zöld fővárosa címet

  Essen veszi át az Európa zöld fővárosa címet

  németországi Essen városa veszi át egy évre az Európa zöld fővárosa címet Ljubljanától - jelentette be az Európai Bizottság pénteken. 2017. 01. 20.

 • Magyarország a díszvendég a berlini Zöld Héten

  Pénteken kezdődött Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására, amelynek díszvendége az idén ismét Magyarország. 2017. 01. 20.

 • W Budapest lesz a Balettintézetből

  W Budapest lesz a Balettintézetből

  Az immár a Marriott International-hez tartozó W Hotels fogja üzemeltetni az Andrássy úton álló Balettintézetet, amely a W Budapest nevet kapja. 2017. 01. 19.

 • Központi standdal Stuttgartban

  Központi standdal Stuttgartban

  A CMT (Caravan, Motor, Touristik) vásáron, Stuttgartban, idén először, központi standdal jelent meg Magyarország. 2017. 01. 19.

 • Madridban hiányzók vagyunk

  Madridban hiányzók vagyunk

  Csak remélni tudjuk, hogy egy rövid, átmeneti időszak után, legkésőbb az őszi, vásári szezonban ismét a látványos és forgalmas standok közé sorolják majd a magyart, azokon a kiállításokon is, amelyeken nem lesz központi megjelenés. 2017. 01. 19.

 • Újra nyitva az Europa Congress Center

  Újra nyitva az Europa Congress Center

  Hat év után újra nyitva van és vendégeket fogad az Europa Congress Center a Hárshegyi úton. A kivételes adottságú létesítmény január 25-26-án nyílt napokat tart, melyre minden szakmai érdeklődőt szeretettel vár. 2017. 01. 19.

 • UNWTO: növekvő kereslet és kihívások a turizmusban

  UNWTO: növekvő kereslet és kihívások a turizmusban

  Bár kihívásokkal teli volt a tavalyi év a nemzetközi turizmusban, a növekedés világszinten erőteljes volt. A nemzetközi turistaérkezések száma 3,9 százalékkal nőtt, és elérte a 1,235 milliárdot a UNWTO World Tourism Barometere szerint. 2017. 01. 19.

 • Bocuse d'Or döntő: a Hold utcai piacon szurkolhat a szakma

  Bocuse d'Or döntő: a Hold utcai piacon szurkolhat a szakma

  A Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny keddi lyoni döntőjét interneten is követhetik. Akik nem utaznak ki szurkolni, a budapesti Hold utcai piacon is megtehetik, ahol szurkolói központ és kivetítő előtt izgulhatnak az Európa-bajnok magyar csapat sikeréért. 2017. 01. 19.

 • Minden ötödik foglalás mobil eszközről történt 2016-ban

  Minden ötödik foglalás mobil eszközről történt 2016-ban

  A Szallas.hu adatai szerint is rekordévvel zárt a belföldi turizmus 2016-ban, a legnépszerűbb települések rangsorában tavaly is Budapest, Siófok és Hajdúszoboszló vitte a prímet. Érdekesség, hogy minden ötödik foglalást valamilyen mobil eszközről intézték. 2017. 01. 19.

 • Körvonalazódik a módszer a turisztikai desztinációk lehatárolására

  Körvonalazódik a módszer a turisztikai desztinációk lehatárolására

  Mint ismert, a tavaly decemberben elfogadott turizmusfejlesztési törvény a desztinációs gondolkodást erősíti a turizmusban, egyszersmind a kormány hatáskörébe utalja maguknak a turisztikai desztinációknak a kijelölését. 2017. 01. 18.

 • 500 MICE-szakembert lát vendégül a 9. Conventa

  500 MICE-szakembert lát vendégül a 9. Conventa

  Január 18-19-én zajlik Ljubljanában a 9. Conventa, Európa egyik legnépszerűbb B2B MICE vására, melyen idén 15 ország 149 kiállítója mutatja be összességében 171 nemzetközi és 100 regionális és szlovén cég ajánlatát. 2017. 01. 18.

 • Január-november a Trendriport szerint

  Január-november a Trendriport szerint

  Az év első tizenegy hónapjában a szállodai vendégéjszakák száma 6,9%-kal, Budapesten 4,7%-kal, a fővároson kívüli szállodákban 8,4%-kal, a Balatoni régióban 10,5%-kal nőtt. November végéig a bruttó szobaár-bevétel 196.724 millió Ft (111,2%), az összes bruttó forgalom 331.659 millió Ft (109,1%) volt. 2017. 01. 18.

 • Milliomos és jubilál Zalakaros

  Milliomos és jubilál Zalakaros

  Idén várja a 30 milliomodik fürdővendégét a 20 évvel ezelőtt várossá nyilvánított Zalakaros, ahol a múlt évben több mint félmillióan váltottak jegyet a gyógyfürdőbe. 2017. 01. 18.

 • Tour de Hongrie - Szombathelyről rajtol, Budapesten zárul az idei verseny

  Tour de Hongrie - Szombathelyről rajtol, Budapesten zárul az idei verseny

  Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan idén is Szombathelyről rajtol és Budapesten ér véget a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny. 2017. 01. 18.

 • Magyar borok a világ legnagyobb italvásárán

  Magyar borok a világ legnagyobb italvásárán

  Marius Berlemann, a ProWein-vásárok projektigazgatója tartott tájékoztatót kedden az idei kiállításokról az egyik népszerű hazai borbárban. 2017. 01. 18.

 • Tovább csúszhat az új berlini repülőtér átadása

  Tovább csúszhat az új berlini repülőtér átadása

  Tovább csúszhat az új berlini nemzetközi repülőtér átadása, technikai gondok miatt várhatóan az idén sem indul el a forgalom - jelentette kedden a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság. 2017. 01. 17.

 • Még lehet szavazni a Bocuse d’Or plakátversenyén

  Még lehet szavazni a Bocuse d’Or plakátversenyén

  Továbbra is lehet segíteni a magyarok versenymunkáját a lyoni Bocuse d’ore döntő plakátversenyén. 2017. 01. 17.

 • 3 nap alatt 133 országban több millióan látták a Kacsa-lék videót

  3 nap alatt 133 országban több millióan látták a Kacsa-lék videót

  Elég egyetlen jó ötlet, és 3 nap alatt az egész világot bejárja egy egyperces kis videó Magyarországról és a Balatonról. A 3Dpano.hu Kacsa-lék videóját már több millióan látták, de kiadta az AP hírügynökség is, és 133 országba eljutott. 2017. 01. 17.

 • Felkészülten érdemes síelni indulni

  Felkészülten érdemes síelni indulni

  A magyar síelőknek mindössze egyharmada köt utasbiztosítást síelésének idejére, holott Magyarországon a közelmúltban évente mintegy 1300 síbaleset történt. A megfelelő biztosítás megkötése akár milliós terheket vehet le a vállunkról egy esetleges mentés, vagy külföldről történő hazaszállítás esetén. 2017. 01. 17.

 • 10 milliárd szálláshely-fejlesztésre

  A kormány idén 10 milliárd forintot különített el a szálláshelyek fejlesztésére, valamint több száz milliárd forintot fordít, részben európai uniós, részben költségvetési forrásokból a kiemelt turisztikai fejlesztési térségek megerősítésére – mondta Princzinger Péter. 2017. 01. 17.

 • Róma, Málta, Barcelona – ide utaztunk a legszívesebben tavaly

  Róma, Málta, Barcelona – ide utaztunk a legszívesebben tavaly

  A mediterrán utakat kedveljük a legjobban, de egyre többször vállalkozunk egzotikusabb utazásokra is - derült ki a Wizz Tours éves összegzéséből, amely az online utazásszervezőnél 2016-ban végzett foglalásokat tekinti át. 2017. 01. 17.

 • Évet értékel a BFTK - A volumen mellett az érték a cél

  Évet értékel a BFTK - A volumen mellett az érték a cél

  Az eddigieknél több nemzetközi turisztikai eseményen jelent meg, kapcsolatait erősítette, és új akciókkal lépett színe 2016-ban a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK). A magyar főváros hivatalos turisztikai szervezete rendkívül sikeres évet zárt - áll közleményükben. 2017. 01. 16.

 • A képviseletek bezárásáról ír az FVW

  A képviseletek bezárásáról ír az FVW

  Az egyik legrangosabb német turisztikai szaklap, a Fremdenverkehrswirtschaft január 16-i számában tolmácsolja a magyar külképviseletek bezárása keltette meglepetést. 2017. 01. 16.

 • Pályázat turisztikai célokra

  Pályázat turisztikai célokra

  A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása" című (VP6-6.4.1–16 azonosító jelű) felhívás, mely turisztikai célokat is támogat. A támogatási kérelmek benyújtására április 3-tól van lehetőség. 2017. 01. 16.

 • Tovább erősödött a szálláshelyek forgalma novemberben

  Tovább erősödött a szálláshelyek forgalma novemberben

  A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 16,5 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltötteké 16,3 százalékkal emelkedett tavaly novemberben az egy évvel korábbihoz képest. Együttvéve 16,4 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma - jelentette a KSH hétfőn. 2017. 01. 16.

 • Évet értékelt Guller Zoltán

  Évet értékelt Guller Zoltán

  A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója január 15-én, vasárnap találkozott a média képviselőivel. 2017. 01. 15.

 • Hová tűnt a kürtőskalács?

  Hová tűnt a kürtőskalács?

  Nem csak a hazai szakma, hanem a külföldi közönség sem érti, hová tűnt a magyar, nemzeti stand az év első két, nagy, európai kiállításáról. 2017. 01. 15.

 • Nőtt az érdeklődés a síutak iránt

  Nőtt az érdeklődés a síutak iránt

  A tavalyinál erősebb téli szezonra számítanak a kiutaztatással foglalkozó utazási irodák, az előző évhez képest 10 százalékkal nőtt az érdeklődés a síutak iránt - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) alelnöke az MTI érdeklődésére pénteken. 2017. 01. 13.

 • Balatontourist a turisztikai vásárokon

  Balatontourist a turisztikai vásárokon

  A kempingező egyéni vendégek elérésének változatlanul hasznos eszköze a vásár, ezért minden fontos küldőterületünkön jelen leszünk – sajnos nem nemzeti standon - tájékoztatta szerkesztőségünket a Balatontourist. 2017. 01. 13.

 • Elbontják a reptéri fapados terminált

  Elbontják a reptéri fapados terminált

  Január 12-én elkezdődött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ideiglenes fapados termináljának bontása. 2017. 01. 12.

 • Óvatosságra int a MUISZ a feltűnően nagy kedvezményt kínáló utazási akciókkal kapcsolatban

  Óvatosságra int a MUISZ a feltűnően nagy kedvezményt kínáló utazási akciókkal kapcsolatban

  A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) felhívja az utazók és az utazásközvetítők figyelmét arra, hogy ismételten feltűnően nagy kedvezménnyel kínált tengerparti üdülési ajánlatok jelentek meg a piacon. 2017. 01. 12.

 • Napi Emirates-járat Horvátországba

  Napi Emirates-járat Horvátországba

  Európai útvonalhálózatát bővítve naponta közlekedő járatot indít Dubai és Zágráb között 2017. június 1-től az Emirates. Az új délkelet-európai célállomást a horvát fővárosból egyetlen szélestörzsű repülőgépként közlekedő Emirates Boeing 777-300-asa szolgálja ki. 2017. 01. 12.

 • Több száz kilométer kerékpárút épül a következő években

  Több száz kilométer kerékpárút épül a következő években

  Több száz kilométer kerékpárút épül 2019-ig Magyarországon, nemzetközi kerékpárút lesz Dömös és Szentendre között a Szentendrei-szigeten át, új kerékpárutakat alakítanak ki a Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld több pontján, az északkeleti országrészben, valamint Győrnél és az Őrségben. 2017. 01. 12.

 • HOTCO 2017: Közép-Kelet-Európa szállodapiaci potenciálja

  HOTCO 2017: Közép-Kelet-Európa szállodapiaci potenciálja

  A közép-kelet-európai régió turizmusában izgalmas és sikeres időszak köszöntött be. Mindez rekordszámú vendégéjszaka számot jelentett számos országban, köztük Magyarországon is. Európában viszont az elmúlt évek turisztikai kihívásai következtében a turizmus növekedése lelassult 2016-ban. 2017. 01. 12.

 • A Sziget a nemzetközi sztárok kedvence

  A Sziget a nemzetközi sztárok kedvence

  Január 11-én, a késő esti órákban osztották ki a 2016-os évadot értékelő, a nemzetközi fesztiválszakma legnívósabb díjának számító European Festival Awardot. 2017. 01. 12.

 • A márciusi tisztújításig Könnyid László viszi az MSZÉSZ ügyeit

  A márciusi tisztújításig Könnyid László viszi az MSZÉSZ ügyeit

  Az MSZÉSZ rendkívüli ügyvezetői és választmányi ülést tartott, január 11-én, Budapesten, miután a szövetség elnöke, Niklai Ákos személyes okok miatt lemondott mandátumának félidejében. 2017. 01. 11.

 • MIe-taggyűlés a Vadrózsában

  MIe-taggyűlés a Vadrózsában

  A Magyar Idegenvezetők Egyesülete január 16-án, hétfőn tartja első, tagtoborzó taggyűlését. 2017. 01. 11.

 • Még két hét Lyonig

  Még két hét Lyonig

  A 30. születésnapját ünneplő Bocuse d’Or újabb pozicionálási lehetőséget kínál a magyar gasztronómiának – számoltak be két héttel a lyoni döntő előtt a verseny résztvevői. 2017. 01. 11.

 • Gyenizse Dorottya az OTP Travelhez igazolt

  Gyenizse Dorottya az OTP Travelhez igazolt

  Gyenizse Dorottya az OTP Travel újonnan létrehozott beutaztatási és belföldi üzletágát vezeti. 2017. 01. 11.

 • Hajózási zárlat a Dunán

  Hajózási zárlat a Dunán

  A Dunán kialakult jégviszonyok miatt teljes hajózási zárlatot rendeltek el kedden délután - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-vel. 2017. 01. 10.

 • Fedélzeti internet a Lufthansa és az Austrian Airlines rövid- és középtávú járatain

  Fedélzeti internet a Lufthansa és az Austrian Airlines rövid- és középtávú járatain

  A Lufthansa és az Austrian Airlines hamarosan szabadon internetezhetnek a rövidebb utakon is. Az internethozzáféréssel rendelkező Lufthansa gépek száma még 2017 első negyedévében 20-ra emelkedik. 2017. 01. 10.

 • Nemzetközi konferencia a limes világörökségi helyszín bővítéséről

  Nemzetközi konferencia a limes világörökségi helyszín bővítéséről

  A limes világörökségi helyszín bővítéséről tartanak nemzetközi konferenciát a Magyar Nemzeti Múzeumban tíz ország szakértőinek részvételével kedden és szerdán. 2017. 01. 10.

 • Kijelölték az első hivatalos jégpályákat a Balatonon

  Kijelölték az első hivatalos jégpályákat a Balatonon

  Két önkormányzat, Keszthely és Siófok is kijelölte az első hivatalos jégpályákat a Balatonon. A meteorológiai előrejelzések szerint átmeneti enyhülés után a jövő héten is marad a hideg idő, egyelőre nem kell olvadástól tartani. 2017. 01. 10.

 • Újdonságokat is tartogat az idei OMÉK

  Újdonságokat is tartogat az idei OMÉK

  Idén szeptember 20-24. között rendezik meg a több mint 100 éves múltra visszatekintő, 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) a Hungexpo és a Kincsem Park területén. 2017. 01. 10.

 • Kivilágított pálya is várja a sízőket az eplényi síarénában

  Kivilágított pálya is várja a sízőket az eplényi síarénában

  Hét pályán, több mint hat kilométeren lehet síelni az eplényi síarénában, ebből négy kilométeren kivilágított pályán hódolhatnak szenvedélyüknek az esti síelők - tájékoztatta kedden az MTI-t az Intersport Síaréna Kft. ügyvezetője. 2017. 01. 10.

 • Egyre több magyar repül a télből a napsütésbe

  Egyre több magyar repül a télből a napsütésbe

  A magyarok egyre szívesebben telelnek meleg klímájú helyeken: a Közel-Kelet vagy az olyan távoli úti célok, mint Phuket vagy a Seychelle-szigetek sokakat vonzanak a téli hónapokban. 2017. 01. 09.

 • Több utassal zárták 2016-ot Európa nagy diszkont légicégei

  Több utassal zárták 2016-ot Európa nagy diszkont légicégei

  Növelték utasforgalmukat Európa nagy diszkont légitársaságai 2016-ban az egy évvel korábbihoz képest, decemberben a Ryanair, az easyJet és a Wizz Air is átlagon felüli bővülést produkált - derül ki a légitársaságok honlapján közölt utasforgalmi statisztikákból. 2017. 01. 09.

 • Sűrű lesz a Müpa évada

  Sűrű lesz a Müpa évada

  Minden eddiginél sűrűbb a Müpa 2016-17-es évada, melynek során világsztárok érkeznek és új programsorozatok is indultak - mondta az MTI-nek Káel Csaba vezérigazgató. 2017. 01. 09.

 • A NOB májusban szemlézik Budapesten

  A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kijelölte a pontos időpontokat az illetékes testület látogatására a 2024-es nyári játékokra pályázó városokba: Budapestet május 10-12-én vizsgálják majd. 2017. 01. 08.

 • Bienerth Gusztáv a Magyar Úszó Szövetség élén

  Bienerth Gusztáv a Magyar Úszó Szövetség élén

  A Magyar Úszö Szövetség január 8-i rendkívüli közgyűlésén végül egyedüli jelölt volt a posztra, ugyanis a másik két induló, Hornyák Viktor és Tóth István nem kapta meg a szükséges támogatást. 2017. 01. 08.

 • TDM-pályázatok hivatalosan is visszavonva

  A két ünnep között megjelent az a Kormányhatározat, amely a GINOP éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló határozat módosításáról szól. 2017. 01. 08.

 • Egyre közelebb a szuperszonikus utasszállító

  Egyre közelebb a szuperszonikus utasszállító

  14 évvel a Concorde utolsó útját követően a Boomnál azon dolgoznak, hogy visszahozzák a szuperszonikus utazást a kereskedelmi szférába. Blake Scholl, a cég alapítója és ügyvezető igazgatója beszélt arról, milyen hatással lehet ez a globális útvonalak fejlődésére. 2017. 01. 06.

 • 23 millióan repültek tavaly a Wizz Air-rel

  23 millióan repültek tavaly a Wizz Air-rel

  A Wizz Air újabb kiemelkedő évet zárt, amelyet rekordszintű utasforgalom, jelentős hálózatbővítés és az üzleti tevékenysége, valamint szolgáltatásai minőségének nemzetközi elismerése jellemzett. 2017. 01. 05.

 • Budapest a The New York Times 2017-es listáján

  Budapest a The New York Times 2017-es listáján

  Megjelent a The New York Times online kiadásának a “52 Places to go in 2017”, azaz “52 hely, ahová el kell menned 2017-ben” című cikke, amelyben a világ számos izgalmas helyszíne közül Budapestet, és budapesti vendéglátóhelyeket is kiemelnek a szerkesztők. 2017. 01. 05.

 • Lépéskényszerben a szakmai szervezetek

  Az állami turizmusirányítással korábban már konzultáló négy szakmai szervezet, a MABEUSZ, a MaReSz, az MSZÉSZ és a MUISZ a napokban levélben fordul a döntéshozókhoz - tudtuk meg jól értesült forrásból. 2017. 01. 04.

 • Friss látványtervek az olimpiai helyszínekről

  Friss látványtervek az olimpiai helyszínekről

  Új, impozáns látványtervek láttak napvilágot az Olimpia 2024budapesti helyszíneiről. 2017. 01. 04.

 • Kétmilliárdból újul meg a Wenckheim-kastély

  Kétmilliárdból újul meg a Wenckheim-kastély

  Csaknem kétmilliárd forintból újul meg a szabadkígyósi Wenckheim-kastély. Helyrehozzák többek közt a földszinti termeket és rehabilitálják a kastély körüli franciakertet. 2017. 01. 04.