Itt vannak a világ legjobb légitársaságai

Forrás: turizmus.com

 2016. július 13. 13:20

Idén 104 ország összesen 19,2 millió utasának 280 légitársaságra vonatkozó válaszai alapján dőlt el, kik a legjobbak. A Skytrax több kategóriában osztott díjakat.

A Skytrax brit légiközlekedési elemző cég minden évben díjazza az iparág legjobbjait, méghozzá az utazók értékelései alapján. A Farnborough Airshow gálavacsoráján, számos légitársaság vezetőinek jelenlétében hirdette ki a Skytrax az idei év World Airline Awards nyerteseit, több kategóriában.

A világ legjobbjának járó díjat az Emirates (képünkön) nyerte, őt követi a Qatar Airways, a Singapore Airlines, a Cathay Pacific, az ANA All Nippon Airways, az Etihad Airways, a Turkish Airlines, az EVA Air, a Qantas Airways és a Lufthansa.

 

A legjobb low-cost légitársaság az AirAsia lett, utána Virgin America, Norwegian, easyJet, Jetstar Airways, AirAsiaX, WestJet, Indigo, Jetstar Asia és Azul Airlines a sorrend.

A legjobb fedélzeti személyzettel a Garuda Indonesia büszkélkedhet (európai légitársaság ebben a kategóriában nem került be a top10-be), a legjobb regionális légitársaság a Bangkok Airways (Európában az Aegean Airlines), a legjobban fejlődő a Thai Airways (Európában az Aer Lingus), a legjobb szabadidős a Thomson Airways, a legjobb reptéri szolgáltatást az ANA All Nippon Airways nyújtja (és itt szintén nem került be európai légitársaság a legjobbak közé).

A legjobb légi szövetség a Star Alliance, a legjobb fedélzeti szolgáltatást az Emirates kínálja (Európában a Turkish Airlines), a Cathay Pacific fedélzete a legtisztább. A legjobb transzatlanti szolgáltatást a Lufthansa nyújtja, a csendes-óceáni közlekedésben pedig az EVA Air az első.

A first classok versenyét az Etihad nyerte (az európaiak közül az Air France), business osztályban a Qatar Airways a legjobb (Európában a Turkish Airlines), a premium economy szolgáltatásban az Air New Zealand (Európában a Lufthansa), a turistaosztályban az Asiana Airlines (Európában a Turkish Airlines) a legjobb.

Tovább részletek és kategóriák itt.